Conflictele şi crizele strămută populaţia globului

Publicat: Vineri, 20 Iunie 2014 10:44 // Actualizat: Vineri, 20 Iunie 2014 10:44 // Sursa: romaniatv.net

Numărul persoanelor strămutate la nivel mondial din cauza conflictelor şi a crizelor a depăşit pragul de 50 de milioane, pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial, conform unui raport publicat vineri de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR).

Statisticile ONU arată că peste 50 de milioane de persoane au fost strămutate la nivel mondial din cauza conflictelor. Astfel, la sfârşitul anului 2013, '51,2 milioane de persoane erau strămutate, cu 6 milioane mai mult faţă de cele 45,2 milioane înregistrate la sfârşitul anului 2012', a declarat Antonio Guterres, Înaltul Comisar ONU pentru Refugiaţi, în prezentarea raportului pentru presă.

'Ne confruntăm cu o creştere uriaşă a tuturor deplasărilor forţate', a declarat Guterres, adăugând că au existat 2,5 milioane de noi refugiaţi sirieni şi 6,5 milioane de persoane strămutate pe teritoriul Siriei de la începutul conflictului.

Noi deplasări importante ale populaţiei au avut de asemenea loc anul trecut în Africa, în special în Republica Centrafricană şi Sudanul de Sud.

Două motive

În opinia oficialului UNHCR, există două motive care explică această creştere - pe de o parte noile crize apărute, care forţează populaţiile să-şi părăsească locuinţele, iar pe de altă parte 'menţinerea crizelor vechi, care nu par să mai dispară vreodată'.

Comunitatea internaţională, afirmă Antonio Guterres, 'trebuie să-şi depăşească diferenţele şi să găsească soluţii la conflictele actuale din Sudanul de Sud, Siria, Republica Centrafricană şi din alte zone'. 'În prezent există atât de multe persoane strămutate cât numărul total al populaţiei în ţări precum Columbia, Spania, Africa de Sud şi Coreea de Sud', a adăugat Guterres pentru a oferi o idee în legătură cu amploarea acestui fenomen.

Deplasările forţate afectează trei categorii de persoane: refugiaţii, solicitanţii de azil şi persoanele strămutate, care rămân în ţările lor, dar care şi-au părăsit locuinţele, se afirmă în raportul ONU.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 iun 11:30
...crizelor a depăşit pragul de 50 de milioane, pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial, conform unui …read more...
20 iun 11:01
...Război Mondial, conform unui raport publicat vineri de Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR). Citește mai departe… Citeste mai departe...
20 iun 10:49
... Numărul persoanelor strămutate la nivel mondial din cauza conflictelor şi a crizelor a depăşit pragul de 50...
1
EUR
4.8582
RON
19 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H