Conflictul din Fâşia Gaza: Mii de francezi au manifestat la Paris în sprijinul Israelului

Între 2.500 de persoane, conform poliţiei, şi 5.000-7.000 de persoane, conform organizatorilor, au manifestat marţi seară la Paris în apropiere de ambasada Israelului în semn de susţinere pentru statul evreu care a declanşat o operaţiune militară împotriva grupărilor armate din Gaza.

RomaniaTV.net
21 nov. 2012, 07:42
Conflictul din Fâşia Gaza: Mii de francezi au manifestat la Paris în sprijinul Israelului

Adunarea „tuturor celor care iubesc statul Israel şi îl susţin” a fost organizată de Consiliul reprezentativ al instituţilor evreieşti din Franţa (Crif), Confederaţia evreilor din Franţa şi prietenii Israelului.

Ambasadorul Israelului în Franţa a declarat că „Gaza este un bastion terorist” şi că „bătălia în care suntem implicaţi este cea a terorii”.

Marele rabin al Franţei, Gilles Bernheim şi-a declarat „profunda şi totala solidaritate cu statul Israel” în numele comunităţii evreieşti din Franţa „în aceste vremuri de suferinţă şi durere”. Aceasta şi-a exprimat, de asemenea, „simpatia faţă de toate victimele acestui nou conflit, victime israeliene şi victimele civile palestiniene”.

Confruntat cu ascensiunea islamismului radical în lumea arabo-musulmană şi cu consecinţele sale asupra democraţiei, statul Israel este în prima linie, a apreciat în esenţă Confederaţia evreilor din Franţa şi prietenii Israelului..

În mulţime, o multitudine de steaguri israeliene erau fluturate de manifestanţii care scandau mai ales „Hamas asasini” şi „Israel trăieşte, Israel învinge” şi intonau cântece în ebraică.

De la începutul ofensivei miercurea trecută, cel puţin 135 de palestinieni au fost ucişi în Gaza şi aproximativ o mie au fost răniţi, conform surselor medicale. De asemenea, cinci israelieni au murit într-un atac cu rachetă asupra Israelului.