Conflictul din Nagorno-Karabah: Un obuz lansat de forţele armene a căzut în Iran

Un obuz lansat de forțele armene a căzut luni în nordul Iranului fără a face victime, a informat marți agenția de presă Fars, citată de Agerpres.

05 apr. 2016, 10:08
Conflictul din Nagorno-Karabah: Un obuz lansat de forţele armene a căzut în Iran

‘În cadrul confruntărilor dintre Armenia și Azerbaidjan, un obuz a căzut în grădina unei case în regiunea Koda-Afarin, provocând pagube, însă nu și victime’, a declarat Said Shabestari, viceguvernatorul provinciei iraniene Azerbaidjanul-Oriental pentru agenția Fars. ‘Obuzul a fost tras de forțele armene”, a mai spus el.

Potrivit presei iraniene, alte trei obuze au căzut deja în Iran sâmbătă.

Iranul le-a cerut luni celor doi vecini ai săi, Armenia și Azerbaidjan, să dea dovadă de reținere și s-a declarat dispus să-și ofere sprijinul.

Citeşte şi Forţele azere au doborât un elicopter militar armean

Marți, ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif l-a contactat telefonic pe omologul său armean Edouard Nalbandian pentru a-i propune medierea Iranului cu scopul ‘soluționării pașnice a litigiilor dintre Armenia și Azerbaidjan’, potrivit agenției de presă oficială Irna.

În Iran trăiește o comunitate de peste zece milioane de vorbitori de limba azeră, precum și o comunitate armeană de circa 100.000 de persoane.