Conflictul dintre Iohannis şi Dăncilă pe tema numirii miniştrilor va fi tranşat de CCR pe 18 septembrie

Curtea Constituţională va discuta, în 18 septembrie, sesizarea premierului pe tema refuzului preşedintelui de a numi miniştri interimari. Până în 11 septembrie, părţile au avut termen să-şi prezinte punctele de vedere.

12 sept. 2019, 11:28
Conflictul dintre Iohannis şi Dăncilă pe tema numirii miniştrilor va fi tranşat de CCR pe 18 septembrie

Curtea Constituţională a României a anunţat, joi, că va dezbate, în 18 septembrie, sesizarea premierului pe tema refuzului preşedintelui de a numi miniştri interimari.

Şedinţa este programată să înceapă la ora 10.00. Anterior, CCR a stabilit ca până în 11 septembrie părţile să trimită puncte de vedere la dosar.

Citeşte şi: Dăncilă trimite la Cotroceni nominalizări de la ALDE pentru miniştrii demisionari. Tăriceanu îi ameninţă cu excluderea din ALDE

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joia trecută, că a fost sesizată Curtea Constituţională cu privire la refuzul preşedintelui de a numi miniştri interimari şi a precizat că sesizarea ar trebui privită şi ca un mijloc de a avea nişte reguli pentru viitor.

”Dincolo de lupta politică nu este nevoie şi nu este oportun să blocăm activitatea Guvernului” a declarat premierul, afirmând că nu s-a putut organiza şedinţa de guvern din săptămâna respectivă.

Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că respinge categoric propunerile înaintate pentru miniştrii interimari pentru ministerele deţinute de ALDE, partid ai cărui reprezentanţi s-au retras din Guvern. Iohannis a precizat că refuză să gireze un joc politic meschin.