Confruntare cu focuri de armă între poliţişti şi scandalagii în Timiş

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi inculpaţi, fraţi, urmăriţi penal pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de ultraj, după ce au ameninţat cu moartea doi poliţişti rutierişti, care i-au oprit pentru control, pe raza localităţii timişene Foeni, informează Stiripesurse.

RomaniaTV.net
24 apr. 2020, 16:10
Confruntare cu focuri de armă între poliţişti şi scandalagii în Timiş

Rechizitoriul arată că în seara zilei de 11 aprilie, un echipaj de poliţie format din doi agenţi din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Peciu Nou, au oprit pentru control un autovehicul pe DN 59B, în faţa unui imobil din localitatea timişeană Foeni, arată un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, publicat vineri.

„În momentul opririi, cei doi inculpaţi care se aflau în autovehicul, au coborât şi au început să-i ameninţe cu moartea pe cei doi agenţi de poliţie, aruncând cu pietre înspre aceştia şi strigând că îi omoară şi că îi cunosc. În acel moment, agenţii de poliţie i-au somat să înceteze, însă unul dintre inculpaţi s-a urcat la volanul autovehiculului şi l-a condus în curtea imobilului în faţa căruia fuseseră opriţi, iar fratele său a continuat să arunce cu pietre spre agenţii de poliţie.

După ce a introdus autovehiculul în curtea imobilului, acelaşi inculpat (conducător auto) a ieşit în faţa imobilului cu un par în mână, mergând spre agenţii de poliţie, în timp ce-i ameninţa cu moartea. În acel moment, unul dintre agenţi a executat două focuri de avertisment în plan vertical cu pistolul din dotare, iar celălalt agent a executat un foc de avertisment în plan vertical cu pistolul din dotare.

Deşi cei doi agenţi de poliţie au executat focuri de avertisment cu pistoalele din dotare, inculpaţii au continuat să-i ameninţe cu moartea. De aceea, agenţii de poliţie au folosit spray-ul iritant lacrimogen din dotare şi abia atunci cei doi inculpaţi au intrat în curtea imobilului continuând să ameninţe cu moartea agenţii de poliţie, făcându-se nevăzuţi după scurt timp.

Ulterior acestui incident, au sosit la locul faptei şi alte echipaje de poliţie, iar în urma căutărilor efectuate, în jurul orei 1,00 (în data de 12 aprilie), au fost găsiţi şi identificaţi cei doi inculpaţi.”, se consemnează în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara.

Citeşte şi: Percheziţii de amploare efectuate de poliţişti. Au fost confiscate 15 arme, 900 de cartuşe, dispozitive de vedere pe timp de noapte