Confruntări în piaţa Tahrir din Cairo 79 de persoane au fost rănite

Şaptezeci şi nouă de persoane au fost rănite miercuri în cursul unor confruntări între manifestanţi şi vânzători ambulanţi, în piaţa Tahrir din Cairo, a anunţat Ministerul Sănătăţii, la scurt timp după încheierea în calm a primului tur al scrutinului legislativ.

RomaniaTV.net
30 nov. 2011, 08:48
Confruntări în piaţa Tahrir din Cairo  79 de persoane au fost rănite

Confruntările au izbucnit în momentul în care manifestanţii, care ocupă piaţa Tahrir de aproape două săptămâni, au încercat să expulzeze vânzătorii ambulanţi din piaţă, anunţă Mediafax.

Situaţia a degenerat, iar cele două tabere au aruncat cu pietre şi cocteiluri Molotov, potrivit unor martori. Douăzeci şi şapte de persoane au fost spitalizate, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Aceste violenţe s-au produs la câteva ore după încheierea primului tur al scrutinului legislativ, care se va întinde pe aproape patru luni şi în urma căruia va fi ales primul Parlament după era Hosni Mubarak. Campania electorală a fost marcată de manifestaţia a mii de persoane la Cairo şi în restul ţării, împotriva armatei aflate la putere de la înlăturarea lui Hosni Mubarak la 11 februarie.


loading...