Confruntări între manifestanţii pro-ruşi şi cei pro-ucraineni în Crimeea. O persoană a murit

Confruntări între manifestanţii pro-ruşi şi cei pro-ucraineni au izbucnit miercuri după-amiază în faţa Parlamentului republicii autonome Crimeea, din localitatea ucraineană Simferopol, cele două tabere aruncând cu pietre, sticle şi bucăţi de lemn, transmite agenţia EFE, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
26 feb. 2014, 14:42
Confruntări între manifestanţii pro-ruşi şi cei pro-ucraineni în Crimeea. O persoană a murit

UPDATE: O persoană şi-a pierdut viaţa în timpul confruntărilor izbucnite miercuri, la Simferopol, în faţa clădirii parlamentului republicii autonome Crimeea, între manifestanţii pro-ruşi şi cei pro-ucraineni, a anunţat Ministerul local al Sănătăţii, citat de ITAR-TASS. Potrivit sursei citate, este vorba de un bărbat care ar fi murit în urma unei crize cardiace, el neprezentând urme de răni, potrivit Agerpres.

Surse medicale au declarat că mai multe persoane au fost rănite în confruntările de la Simferopol, capitala regiunii cu populaţie majoritar rusofonă.

Conform informaţiilor difuzate de mass-media locală şi de cea rusă, s-a auzit şi o explozie şi se vede fum, iar un grup de manifestanţi încearcă să pătrundă în Rada Supremă (Legislativul) din Simferopol, unde se dezbate dacă această republică autonomă în cadrul Ucrainei va recunoaşte noua putere de la Kiev.

Altercaţii s-au mai produs în acelaşi loc şi în cursul dimineţii. Tot atunci, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe din Duma de Stat a Rusiei, Aleksei Puşkov, a afirmat că cea mai mare parte a populaţiei din Crimeea nu doreşte să-i fie impusă ‘noua democraţie’ de către guvernul central de la Kiev.