Confruntări violente în Grecia între susţinătorii extremei drepte şi Poliţie

Confruntări violente într-un oraş din vestul Greciei. Timp de două zile, susţinătorii extremei drepte s-au bătut cu poliţia. Mulţimea a luat cu asalt o fabrică părăsită, unde se adăposteau zeci de imigranţi ilegali.

RomaniaTV.net
24 mai 2012, 08:03
Confruntări violente în Grecia între susţinătorii extremei drepte şi Poliţie

Poliţiştii au încercat să-i ţină pe demonstranţi la distanţă şi totul a degenerat într-o luptă de stradă. Mai multe persoane au fost rănite în timpul ciocnirilor.

Violenţele au izbucnit după o crimă comisă în oraşul Patras, din vestul Greciei. Anchetatorii au anunţat că principalii suspecţii erau trei imigranţi ilegali care locuiau într-o fabrică părăsită.

Enevaţi la culme, extremiştii de dreapta au decis să ia legea în propriile mîini. Ei au încercat să intre cu forţa în fabrică şi să-i atace pe imigranţii aflaţi înăuntru.

Clădirea a fost înconjurată de poliţie, care a reuşit să ţină mulţimea la distanţă. Când au văzut că nu pot pătrunde în fabrică, protestarii şi-au îndreptat furia spre forţele de ordine.

Manifestanţii a aruncat în poliţişti cu pietre şi coctailuri molotov. Ei au incendiat gunoaie la intrarea în fabrică şi au avariat mai multe clădiri. Violenţele s-au mai calmat aseară, dar autorităţile se tem că ar putea reizbucni.