Confruntări violente între protestatari şi forţele de ordine din Berlin. Poliţia a folosit gaze lacrimogene

Poliţia a făcut uz de gaze lacrimogene miercuri la Berlin în timpul unei confruntări cu opozanţii faţă de restricţiile sanitare, desfăşurată în apropierea Reichstag-ului, unde deputaţii dezbat o lege care înăspreşte mijloacele de luptă împotriva pandemiei.

21 apr. 2021, 17:19
Confruntări violente între protestatari şi forţele de ordine din Berlin. Poliţia a folosit gaze lacrimogene

Confruntări între forţele de ordine şi demonstranţi au avut loc, miercuri, în centrul oraşului Berlin, în cursul unui protest faţă de restricţiile antiepidemice organizat în timp ce Parlamentul german dezbate un proiect de lege controversat propus de Guvernul Angela Merkel.

Aproximativ 8.000 de persoane s-au adunat în centrul Berlinului, în apropierea sediului Parlamentului, pentru a protesta faţă de restricţiile antiepidemice, scrie Agerpres.

Forţele de poliţie le-au cerut iniţial prin portavoci celor circa 8.000 de manifestanţi să se disperseze. Mobilizarea a avut loc în contextul în care camera inferioară a parlamentului (Bundestag) se pregăteşte să aprobe această lege care întăreşte prerogativele sanitare ale guvernului Angelei Merkel faţă de landuri.

Confruntări violente în Berlin între protestatari şi forţele de ordine

Potrivit DPA, care citează poliţia, demonstranţii nu respectau regulile de distanţare şi nu purtau măşti chirugicale, impuse de actualele restricţii.

În timpul protestului, demonstranţii au scandat sloganuri precum „Pace, libertate, nu dictatură” şi „Suntem oameni”. În acelaşi timp pe o pancartă se putea citi mesajul „Nu unei legi care îi lipseşte pe cetăţeni de putere”.

Poliţia a reţinut peste 40 de demonstranţi pentru încălcarea restricţiilor anti-epidemice.

Citeşte şi: Tânără de 16 ani, împuşcată mortal de poliţie cu câteva minute înainte de verdictul de crimă dat împotriva lui Derek Chauvin. Imagini dramatice cu momentul în care a fost ucisă VIDEO

Deputaţii germani au adoptat miercuri o modificare a controversatei legi anticovid care consolidează puterile Guvernului Angelei Merkel, în vederea unei însăpriri a luptei împotriva celui de-al treilea val al pandemiei covid-19, relatează AFP.

Această reformă a legii privind protecţia împotriva covid-19 – care prevede declanşarea automată a unor restricţii dure la nivel naţional în funcţie de anumite praguri ale infectării – a fost adoptată cu voturile conservatorilor şi social-democraţilor, aliaţi în cadrul unei maricoaliţii în Guvern şi majoritari în Parlament.