Tânără de 16 ani, împuşcată mortal de poliţie cu câteva minute înainte de verdictul de crimă dat împotriva lui Derek Chauvin. Imagini dramatice cu momentul în care a fost ucisă VIDEO

Ma’Khia Bryant, o tânără de culoare din Columbus (Ohio), a fost împuşcată marţi după amiază de poliţişti, în cadrul unui incident stradal petrecut cu aproximativ 20 de minute înainte de anunţarea verdictului în cazul lui Derek Chauvin, ofiţerul care l-a omorât pe George Floyd.

21 apr. 2021, 10:03
Tânără de 16 ani, împuşcată mortal de poliţie cu câteva minute înainte de verdictul de crimă dat împotriva lui Derek Chauvin. Imagini dramatice cu momentul în care a fost ucisă VIDEO

Incidentul a avut loc după ce ofițerii au fost chemați la un scandal din partea de sud-est a orașului Columbus, martorii vorbind despre o tentativă de înjunghiere. Poliția a răspuns unui apel la 911 în care o persoană a raportat că o femeie încearca să o înjunghie, după care a închis telefonul, potrivit The Columbus Dispatch. Ma’Khia Bryant a fost împuşcată la ora locală 16:45 (ora 23.45, ora României), cu aproximativ 20 de minute înainte ca Derek Chauvin să fie găsit vinovat de asasinarea lui George Floyd.

Hazel Bryant, mătușa victimei, a declarat că tânăra a avut o încăierare cu o altă persoană, iar autoritățile au confirmat că victima a fost împușcată de un ofițer și transportată la spitalul Mount Carmel East în stare critică, dar a murit din cauza rănilor.

Citeşte şi Derek Chauvin, poliţistul care l-a ucis pe George Floyd, a fost găsit vinovat de crimă de gradul 2, crimă de gradul 3 şi omor prin imprudenţă. Riscă 75 de ani de închisoare

Ulterior, marţi seara, poliția a făscut publice filmări cu camera de corp, în care se vede că ofițerul a împușcat-o pe fată în timp ce ea părea să încerce să înjunghie două persoane. Primarul din Columbus, Andrew Ginther, a spus: „Știm că, pe baza acestui film, ofițerul a luat măsuri pentru a proteja o altă fată din comunitatea noastră”. Mai devreme, pe Twitter, el a îndemnat comunitatea locală „să rămână calmă” după incident.

În schimb, pe reţelele de socializare au apărut numeroase mesaje în care au fost denunţate din nou abuzurile poliţiştilor împotriva oamenilor de culoare din SUA şi îndemnau la revoltă.

Imagini cu momentul în care tânăra a fost împuşcată: