Confuzii în centrele de vaccinare Pfizer: „Doamnă, eu nu vreau Comirnaty. Eu vreau Pfizer”. Explicaţiile CNCAV

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 explică de unde apare confuzia dintre Pfizer, BioNTech şi Comirnaty.

03 apr. 2021, 17:28
Confuzii în centrele de vaccinare Pfizer: „Doamnă, eu nu vreau Comirnaty. Eu vreau Pfizer”. Explicaţiile CNCAV
CNCAV, explicaţii privind confuzia dintre Pfizer şi Comirnaty

CNCAV, explicaţii privind confuzia dintre Pfizer şi Comirnaty. Mai multe persoane care merg în centrele de vaccinare pentru a se imuniza cu serul de la Pfizer sunt induse în eroare de faptul că pe fiolă scrie „Comirnaty”.

CNCAV, explicaţii privind confuzia dintre Pfizer şi Comirnaty

Citeşte şi Vaccinarea antiCOVID a copiilor peste 12 ani va începe la toamnă. Valeriu Gheorghiţă: Estimăm că într-o perioadă de două luni vom avea o autorizare oficială

Reprezentanţii Campaniei Naţionale de Coordonare a Activităţii de Vaccinare au făcut public, sâmbătă, dialogul des întâlnit în centrele de vaccinare  în care este administrat serul de la Pfizer.

„- Doamnă, eu nu vreau Comirnaty. Eu vreau Pfizer. Aşa m-am programat pe platformă, la Pfizer.

– Este în regulă, Pfizer o să primiţi.

– Dar pe sticluţă scrie Comirnaty!”

Cei de la CNCAV explică de unde apare confuzia dintre Pfizer, BioNTech şi Comirnaty.

„De la ambalajul dozei. Primele doze au venit cu etichetă de PfizerBioNTech, apoi unele doze au venit cu o etichetă pe care este scris doar BioNTech, iar acum pe doze sunt etichete Comirnaty. (…) Oamenii, după ce se vaccinau cu prima doză, povesteau experienţa trăită prietenilor, rudelor şi vecinilor.

Când le venea rândul acestora, toţi se aşteptau să vadă eticheta Pfizer. Nu de puţine ori, personalul vaccinator din centre este nevoit să le arate oamenilor cele trei etichete pentru a le demonstra că vaccinul administrat este cel pentru care s-au înscris. PfizerBioNTech este producătorul vaccinului împotriva COVID-19, iar Comirnaty este denumirea vaccinului”, arată cei de la CNCAV pe pagina de Facebook.

De la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost imunizate 2.065.575 de persoane, dintre care 1.138.301 de persoane au primit ambele doze de vaccin.

Citeşte şi Fostul consilier a lui Voiculescu a făcut anunţul: Cât durează imunitatea după vaccinare sau vindecare de COVID: Şi numărăm mai departe

Guvernul pregăteşte schimbări pentru românii care s-au vaccinat antiCOVID. Adeverinţa de imunizare, beneficii pentru persoanele imunizate

Coaliţia de guvernare vrea să facă schimbări pentru persoanele care s-au vaccinat. Acestea ar putea avea parte de beneficii în cel mult două luni.

După modelul altor ţări şi autorităţile de la noi se gândesc să le permită accesul fără testare celor imunizaţi în sălile de teatru la cinematograf, ori la concerte.

Mai mult decât atât, ca să-i stimuleze şi pe alţii ar putea să le dea o zi liberă plătită dacă acceptă să fie vaccinaţi.

Potrivit scenariului venit de la Palatul Victoria, până în vară se vor vaccina în jur de 5 milioane de oameni, iar până în septembrie ar urma să rămână nevaccinaţi cel mult două milioane de adulţi. Pentru a-i încuraja pe cât mai mulţi se pregătesc măsuri speciale, cum ar fi acordarea unei zile libere plătite.

Florin Cîțu, prim-ministru: “Nu știu dacă aceasta este măsura, dar dacă îi ajută pe oameni să plece de la birou și să se vaccineze în ziua respectivă și vor să nu piardă o zi de muncă, ne gândim și la acest lucru. Dar cred că ar trebui, în primul rând, noi să ne gândim la acest lucru. Să ne gândim că această campanie de vaccinare sau vaccinurile ne ajută pe noi, îi ajută pe cei apropiați nouă, ajută familiile noastre”.

Ministrul Sănătăţii susţine că pentru a-i mobiliza pe nehotărâţi este nevoie de sprijinul bisericii şi al instituțiilor statului mai ales în sate sau în oraşele mici. Vlad Voiculesc a exclus însă că cei care se vaccinează să primească bonuri de masă sau alte ajutoare financiare, aşa cum ar fi propus unii parlamentari PNL într-o discuţie cu premierul.

“O zi liberă ar putea să fie mai puţin decât un beneficiu, ar putea să fie o facilitare a vaccinării. Facem lucrurile mai uşoare ca oamenii să se vaccineze, nu o să le dăm un premiu”, a adăugat ministrul Vlad Voiculescu.