Congres pentru fuziune USR şi PLUS în luna iulie, după alegerile parlamentare

Birourile Naționale ale USR PLUS au decis, luni, în ședința comună, să solicite organizațiilor un mandat pentru organizarea unui congres de fuziune în luna iulie, potrivit unui comunicat de presă.

RomaniaTV.net
27 ian. 2020, 12:46
Congres pentru fuziune USR şi PLUS în luna iulie, după alegerile parlamentare

Decizia pentru organizarea unui congres de fuziune în luna iulie va fi luată în Comitetul politic al USR și în Consiliul Național al PLUS, care vor avea loc pe 8 februarie, în București.  În cursul lunii februarie, filialele USR și PLUS urmează să își desemneze de comun acord candidații comuni ai Alianței la alegerile locale.

În cadrul ședinței de luni a fost completată echipa executivă a Alianței USR PLUS. Astfel, membrii Comisiei comune a Alianței sunt:

Coordonare – Dragoș Tudorache (PLUS)
Comunicare – Ionuț Moșteanu (USR)
Juridic – Silviu Dehelean (USR)
Finanțare – Dragoș Neacșu (PLUS)
Politici publice – Oana Țoiu (PLUS)
Campanii – Moise Guran (USR)

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat pe 21 ianuarie, la TVR, că fuziunea cu USR este „în lucru” şi s-a convenit să fie realizată după alegerile parlamentare din acest an.

„Aceste partide deja lucrează împreună de la alegerile europarlamentare, apoi la prezidenţiale, continuăm acum cu o alianţă politică ce începe să îşi structureze şi organe executive de lucru comune. Avem acel Comitet Executiv comun format din şase oameni, avem o comisie de integritate comună, lucrăm într-o comisie de politici publice comună, deci, practic, apropierea asta, fuziunea e în lucru, doar că nu e consfinţită juridic şi am agreat cu colegii de la USR că o s-o facem după alegerile parlamentare, pentru că acum trebuie să ne concentrăm pe campanii”, a spus Dacian Cioloş, într-o intervenţia telefonică la TVR1.

La rândul său, preşedintele USR, Dan Barna, a precizat că acest calendar este unul realist.

„E un calendar foarte realist, pentru că anul acesta, 2020, e anul confirmării pentru USR şi PLUS şi pentru Alianţa USR PLUS. Anul acesta e anul în care Alianţa USR PLUS va confirma şi se va consolida ca forţă relevantă. De fapt, de asta am şi candidat la preşedinţia USR, să transform acel partid, şi acum, această alianţă să o transformăm, cu Dacian Cioloş, într-un partid care să conteze pe termen lung în România”, a spus Barna, la TVR1.

Citeşte şi: Dacian Cioloş: Obiectivul nostru, Alianţa USR-PLUS să fie printre primele trei forţe politice din ţară


loading...