CONGRESUL PMP. Elena Udrea CANDIDEAZĂ la şefia partidului. CINCI aspiranţi la postul de preşedinte

Elena Udrea candidează la şefia PMP. În cursa pentru funcţia de preşedinte al PMP au mai intrat Adrian Papahagi, Daniel Funeriu, Adrian Rădulescu şi Gelu Vişan. 

RomaniaTV.net
05 iun. 2014, 14:04
CONGRESUL PMP. Elena Udrea CANDIDEAZĂ la şefia partidului. CINCI aspiranţi la postul de preşedinte

Elena Udrea şi-a depus joi candidatura pentru funcţia de preşedinte al PMP.

„Candidez pentru funcția de președinte al PMP. Recunosc că m-am gândit înainte de a lua decizia. Recunosc că m-am gândit inainte, e un proiect în care cred nu de acum, de la alegerile europarlamentare, care au confirmat ca PMP face politica altfel, că atrage electoratul, în special cel din zona urbană. Nu doar ca dau o sansa extroardinara acestui partid, dar incurajez colegii ca vom putea arata ca suntem cea ce am promis ca vom fi, un partid care face altfel de politică, care duce mai departe viziunea preşedintelui Băsescu despre statul de drept, care va continua reformele in justitie”, a declarat Elena Udrea.

„Vreau să continui în funcția de președinte al acestui partid. E un proiect în care cred”, a mai spus Udrea.

Fostul ministru a punctat şi câteva din problemele cu care se confruntă partidul, anume lipsa structurilor din teritoriu. De asemenea, Udrea a ţinut să evidenţieze scorul din Bucureşti al partidului la alegerile europarlamentare, unde a depăşit PDL şi PNL.

Am învins la Bucureşti atât PNL, cât şi PDL, aici am avut cea mai vizibilă campanie, cel mai puternic afişaj de campanie. Problema PMP o reprezintă lipsa structurilor din teritoriu, n-avem nici 30% faţă de cât au alte partide care sunt de zeci de ani. Dar dovada faptului că suntem puternici e scorul din Bucureşti, unde am invins toate partidele de centru dreapta. Atât campania, cât si vectorii de imagine, au fost corecte, au fost credibile. Va invit sa analizati scorul real la partidului, cel din mediul urban. E usor sa vii sa dai lectii la final”, a mai spus Udrea.

Udrea a precizat că nu s-a consultat „în mod special” cu preşedintele Traian Băsescu privind această candidatură.

„Pot asigura pe toată lumea că nu se va fugi cu urnele, așa cum s-a întâmplat anul trecut la PDL„, a precizat Udrea.

Decizia Elenei Udrea de a candida la Congresul de sâmbătă vine pe fondul criticilor privind scorul slab înregistrat de PMP la euroalegeri, ultimul atac venind joi din partea lui Sebastian Lăzăroiu. Sebastian Lăzăroiu a spus că strategia de campanie a PMP a fost greşită, iar partidul s-a adresat mai degrabă unui public otevist.

Lăzăroiu, ATAC la Udrea: Mesajele PMP în campanie s-au adresat mai degrabă unui PUBLIC OTEVIST

În plus, Cristian Preda a vorbit, în cursul zilei, de nevoia accederii „reformiştilor” la vârful PMP, răspunsul lui Teodor Baconschi fiind că Adrian Papahagi trebuie să fie preşedintele partidului.

„Eu nu candidez împotriva cuiva, eu candidez pentru partid”, a declarat Papahagi, la România TV, întrebat despre o candidatură a Elenei Udrea. Papahagi a spus că la Congresul PMP din 7 iunie se vor înfrunta cel puţin două viziuni, referindu-se la candidatura Elenei Udrea. „Elena Udrea are dreptul să candideze, aşa cum am şi eu. Îşi va expune o viziune, îmi voi expune şi eu. Eu mi-am anunţat candidatura. Nu am nicio problemă cu persoana Elena Udrea. Eu cred că aici vor intra în competiţie două viziuni şi colegii vor decide care e mai de viitor pentru partidul nostru. Eu n-am avut declaraţii împotriva ei, am spus pur şi simplu că nu mă identific cu linia pe care o reprezintă ea”, a precizat Adrian Papahagi pentru Agerpres.

Adrian Papahagi a anunţat, încă de joi dimineaţa, pe o reţea de socializare, că va candida pentru postul de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară.

CONGRES PMP. Adrian Papahagi şi-a depus candidatura la preşedinţia partidului

Adrian Rădulescu a fost primul membru PMP care şi-a depus candidatura pentru şefia PMP. 

Candidatură-surpriză: Adrian Rădulescu, fost consilier al lui Traian Băsescu, vrea şefia PMP

Şi Daniel Funeriu şi-a anunţat pe Facebook înscrierea în cursa pentru şefia PMP. 

Mi-am depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară. Doresc ca această candidatură să fie una generoasă, cu faţa deopotrivă orientată către cei din partid şi din afara lui. Am mult respect pentru membrii partidului care au construit atât de mult într-un timp atât de scurt. Campania de la Timişoara mi-a arătat dorinţa oamenilor de a avea un interlocutor politic apropiat lor”, a scris Daniel Funeriu.

Şi Gelu Vişan va candida pentru şefia PMP, el vizând însă şi postul de secretar general.