Băsescu a fost ales preşedinte al Mişcării Populare: „E păcat să plec cu experienţa acumulată”. UPDATE

Congresul PMP s-a reunit sâmbătă la Sala Palatului. Traian Băsescu a candidat la funcţia de preşedinte al partidului şi a fost votat în unanimitate de membri partidului. Eugen Tomac, şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv al formaţiunii. Partidul şi-a schimbat denumirea în "Mişcarea Populară", aşa cum a propus recent fostul şef al statului.

24 oct. 2015, 04:54
Băsescu a fost ales preşedinte al Mişcării Populare: „E păcat să plec cu experienţa acumulată”. UPDATE

UPDATE 14.30: Congresul Mişcării Populare a votat sâmbătă în unanimitate moţiunea «România mea», condusă de Traian Băsescu, care a devenit astfel preşedinte al partidului.

UPDATE: Cei peste 5000 de delegați prezenți sâmbătă la Sala Palatului au votat înființarea formațiunii politice Mișcarea Populară și au validat Statutul acesteia, în prezența fostului președinte al României, Traian Băsescu.

UPDATE: La Congresul PMP, Traian Băsescu şi-a anunţat candidatura la funcţia de preşedinte al partidului, iar actualul lider, Eugen Tomac, va candida pentru funcţia de preşedinte executiv al formaţiunii.

In fruntea partidului se aseaza pentru prima data un om care nu mai vrea nimic pentru el. Unul dintre cei mai experimentati oameni politici din perioada tranzitiei vine si spune: a venit timpul schimbarii in clasa politica. E pacat sa plec cu experienta acumulata in cele mai inalte functii ale statului roman fara sa v-o impartasesc„, a declarat Băsescu în timpul discursului ţinut la Congres.

Dupa multe zile de discutii si cu cei care conduceau PMP, dar mai ales cu sotia si cu fiicele mele, trebuie sa va spun ca mi-a fost foarte greu sa le conving, dar pana la urma am reusit. Daca am convins eu de atatea ori pe romani sa ma voteze, am reusit si cu sotia. Eu nu mai am ce sa ajung, dar vreau sa conducem acest partid pentru continuarea a ceea ce a ramas nefacut dupa cei 10 ani petrecuti la Cotroceni„, a mai spus fostul preşedinte.

În cadrul lucrărilor congresului vor avea loc alegeri pentru președinția partidului, pentru membrii Consiliului Executiv Național, precum și pentru membrii Comisiei de cenzori și ai Comisiei de Arbitraj și Integritate.

La reuniunea programată să aibă loc de la ora 12.00, la Sala Palatului, sunt aşteptaţi aproximativ 5.000 de membri ai partidului, după cum anunţa recent liderul PMP Eugen Tomac.

Cu o zi înainte de congres, liderii PMP s-au reunit la sediul partidului pentru a definitiva structura conducerii formaţiunii politice.

Vineri, la sediul PMP a mers şi Traian Băsescu, el plecând după aproximativ o oră fără a face declaraţii.

Deşi actualul preşedinte al PMP, Eugen Tomac, declara, miercuri, că va lua o decizie privind reînnoirea candidaturii sale pentru şefia PMP, după şedinţa de vineri de la sediul partidului acesta a spus că „încă se poartă discuţii”. Surse din PMP spun că o astfel de decizie depinde de anunţul pe care ar urma să îl facă Traian Băsescu, cu privire la depunerea candidaturii sale pentru şefia PMP.

Atât purtătorul de cuvânt al PMP, Bogdan Gamaleţ, cât şi actualul preşedinte al formaţiunii, Eugen Tomac, au spus că încă se poartă discuţii privind candidaturil la şefia partidului, refuzând să precizeze dacă este vorba despre un candidat unic sau despre mai multe intenţii declarate de preluare a conducerii formaţiunii.