Congresul PSD are loc sâmbătă. Social-democraţii îşi vor asculta viitorul şef online, dar îl vor alege tot pe hârtie

Congresul PSD, în care va fi aleasă noua conducere a partidului, va fi desfăşurat online, pentru prima oară, în condiţiile în care restricţiile impuse din cauza epidemiei de coronavirus interzic evenimentele private cu participarea a mai mult de 50 de persoane. Peste 1.500 de reprezentanţi ai organizaţiilor PSD din toată ţara vor decide, sâmbătă, 22 august, cine va fi noul preşedinte al partidului. Deşi îşi vor asculta viitorul şef prin intermediul Internetului, social-democraţii vor vota tot pe buletine de vot.

RomaniaTV.net
21 aug. 2020, 20:19
Congresul PSD are loc sâmbătă. Social-democraţii îşi vor asculta viitorul şef online, dar îl vor alege tot pe hârtie

Marcel Ciolacu, actualul lider interimar al partidului, şi Eugen Orlando Teodorovici, fost ministru al Finanţelor, se luptă să obţină şefia PSD.

Potrivit Mediafax, PSD Dolj are cea mai mare delegaţie, compusă din 69 de delegaţi. Lia Olguţa Vasilesuc, şefa PSD Craiova, va fi prezentă la Bucureşti, alături de Marcel Ciolacu. Liderul interimar este susţinut de social-democraţii doljeni deoarece este „un om de partid”, afirmă Olguţa Vasilescu, fost ministru al Muncii.

De asemenea, ceilalţi delegaţi doljeni se vor aduna la un hotel din Craiova. Pentru a respecta măsurile de distanţare, vor fi împărţiţi în două tabere. Unii vor sta la terasă, în vreme ce alţii vor urmări dezbaterile din parcarea hotelului.

Două ecrane vor fi montate pentru ca delegaţii să aibă posibilitatea să interacţioneze online cu colegii lor din ţară.

„Despre Marcel Ciolacu pot să spun că (…) este un om de partid, în primul rând, care a condus o organizaţie. Ştie ce înseamnă să câştigi din punct de vedere electoral. (…) Din punctul meu de vedere nu este necesară niciun fel de luptă politică în interiorul partidului, în această perioadă de campanie electorală pentru că urmează şi alegerile locale şi alegerile generale”, a declarat Olguţa Vasilescu, conform Mediafax.

Victor Ponta: „Nu cred că va fi stare de urgenţă nici dacă vor fi 10.000 de cazuri pe zi până în 27 septembrie. E o nebunie totală”