Connect-R a dezvăluit cum a scăpat de depresie şi anxietate: „Trebuie avut grijă la triada stomac-minte-suflet”

În 2014, Connect-R a devenit tătic. Dar acest statut special şi mult dorit avea să vină la pachet şi cu lucruri mai puţin dorite, precum depresia. Fetiţa lui avea doar 1 an atunci când s-a îmbolnăvit de la un vaccin care, pe fondul unei otite, a trimis-o pe micuţă direct în Terapie Intensivă. A fost momentul care l-a aruncat pe artist în cea mai adâncă depresie.

04 feb. 2023, 16:46
Connect-R a dezvăluit cum a scăpat de depresie şi anxietate: „Trebuie avut grijă la triada stomac-minte-suflet”

Artistul a reuşit, însă, să depăşească acea perioadă în care gândurile negre îl copleşiseră. Despre metodele care l-au ajutat să scape de depresie şi anxietate a vorbit într-un interviu acordat fostului preot Daniel Balaş

Connect-R a dezvăluit metoda sigură prin care a scăpat de depresie

Stomac-minte-suflet este triada de care oricine care se confruntă cu aceste stări trebuie să se îngrijească, spune Connect-R. Mai exact, să aibă grijă ce mănâncă, ce bea şi să facă sport în aer liber, să-şi ţină mintea ocupată cu lucruri pozitive şi să se îngrijească de igiena sufletului prin rugăciuni şi meditaţie.

În primul rând, să-şi verifice stomacul, care este al doilea creier. Emoţiile negative şi pozitive devin emoţii captive şi se duc în stomac. Nu degeaba avem expresia ‘simţi fluturi în stomac când te îndrăgosteşti’, că emoţia pozitivă tot acolo se duce. Şi expresia ‘gol în stomac’ când te ia frica.

Citeste si Daniel Balaş, fostul preot care a dezvăluit cât a dat şpagă ca să prindă sutană, a primit ameninţări: „Oameni religioşi care nu văd nimic altceva decât dogme şi ritualuri. Ei n-au o relaţie cu Divinitatea”

Gândurile dau informaţie, stimuli, către organism, dar se întâmplă şi invers. Adică corpul poate să dea stimuli creierului. Dacă eu sunt trist şi îmi vine să plâng, dacă îmi pun un creion între dinţi, eu nu mai pot să plâng pentru că creierul primeşte informaţia că poziţia gurii e de zâmbet.

Alergatul îţi oxigenează intregul organism, dar are şi alt beneficiu. În trecut, când vânam animale, dar eram şi vânaţi, când fugeam şi reuşeam să scăpăm, în noi era o bucurie fantastică şi atunci o doză mare de endorfine, de serotonină, de dopamină exploda în noi. Asta se întâmplă şi acum atunci când alergăm, dar în natură, nu în sală pe bandă.

În al doilea rând, să începem să bem apă, suntem 80% apă. Eu luam drept medicament 3 l jumate de apă pe zi.

În al treilea rând, mâncare alcalină. E foarte importantă renunţarea la mâncarea procesată, prăjeli. Să începem să mâncăm fibre, carne slabă, fructe, legume.

Aşa cum avem grijă de corp, să avem grijă şi de minte. Citiţi, învăţaţi o limbă nouă, să cântaţi la un instrument. Antrenamentul minţii face ca tu să nu mai fii concentrat pe problema pe care o ai. Când eşti concentrat pe lecţia de instrument, de limbă străină, tu eşti total prezent acolo, mintea ta nu mai curge nici în trecut, când ţi s-a întâmplat ce ţi s-a întâmplat, şi nici în viitor, care te face anxios.

Sufletul: aici intervin rugăciunea şi meditaţia. În rugăciune Îi vorbeşti lui Dumnezeu, în meditaţie Îl asculţi pe Dumnezeu. Aş recomanda meditaţiile ghidate„, a spus Connect-R în intervenţia pe care a avut-o la invitaţia lui Daniel Balaş.

Părintele Calistrat explică de ce sectarii nu pot fi consideraţi creştini autentici

Invitatul lui Connect-R, părintele Calistrat a explicat de ce sectarii nu pot fi consideraţi creştini autentici. Duhovnicul a dezvăluit, totodată, că la el vin mulţi sectari pe care îi ajută şi cărora le recomandă să citească Paraclisul Maicii Domnului.

Citeste si Fostul preot Daniel Balaş spune totul despre demisie. Ce l-a făcut, de fapt, să renunţe la preoţie: „Mă scârbisem să pup mâini, cruciuliţe, linguriţe şi să pedepsesc oameni care beau lapte în post”

Eu nu le spun sectari, eu le spun creştini de 200 de ani. M-a întrebat odată cineva de ce-i spun aşa. Păi ca să vă spun creştin apostolic trebuie să îmi răspundeţi la întrebarea asta: care din cei 12 apostoli vă reprezinta cultul creştin din care faceţi parte ca să vă numim creştini apostolici? Care din cei 12 au fost adventişti, pensicostali, baptişti, iehovişti, evanghelişti, scientologi şi aşa mai departe. Zâmbesc şi tac din gură.

Dar eu îi respect, le fac şi pomelnice, unii vin cu probleme si îmi zic că sunt penticostali. Le zic să citească Paraclisul Maicii Domnului„, a povestit părintele Calistrat.