Conopida murata. 5 beneficii pentru sănătate şi 5 reţete delicioase de conopidă murată în saramură şi în oţet

Conopida murata nu este doar delicioasa, ci si foarte sanatoasa. Vei regasi in acest articol cateva beneficii uimitoare ale conopidei murate pentru sanatate, precum si cateva retete delicioase de conopida murata.

04 oct. 2018, 12:25
Conopida murata. 5 beneficii pentru sănătate şi 5 reţete delicioase de conopidă murată în saramură şi în oţet

Beneficii conopida murata

Conopida contine sulforafan, un compus care poate interfera cu dezvoltarea tumorilor canceroase. De asemenea, este bogata in vitamine si minerale, ceea ce inseamna o imunitate mai buna si o stare generala de sanatate mai buna. Iata, asadar, care sunt beneficiile conopidei murate. 

Protejeaza impotriva cancerului

Gratie continului sau de minerale, figre alimentare si probiotice, conopida murata are un potential antioxidant foarte puternic. Astfel, consumul regulat de conopida murta previne aparitia cancerului de colon, cancerului la san, la ovare si la prostate.

Efectele sunt cu mult imbunatatite daca se combina conopida cu curcumin, o substanta puternica pe care o detine turmericul. 

Protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare

Pe langa sulforafan, conopida mai contine si potasiu. Se stie ca acesta are efecte benefice asupra sanatatii cardio-vasculare. Astfel, conopida murata previne formarea cheagurilor de sange si ingrosarea peretilor vaselor sangvine. 

Proprietati antiinflamatorii

Starea de inflamatie din corp contribuie la deteriorarea starii de sanatate. Conopida are compusi cu puternice proprietati antiinflamatorii, precum indole-3-carbinol, care previn declansarea raspunsurilor inflamatorii in organism. 

Imbunatateste sanatatea creierului

Conopida murata contine vitamina C, vitamina K, protein, riboflavin, niacin, magneziu, fosfor, fibre, vitamina B, acid folic, magnan. Acestea contribuie din plin la sanatatea creierului. Cine consuma conopida isi poate imbunatati functiile cognitive. De asemenea, consumata in sarcina, conopida contribuie la stimuarea dezvoltarii creierului bebelusului.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.