Consecinţele pandemiei asupra copiilor. Raport UNICEF Germania

Potrivit unui raport al UNICEF Germania, pandemia de coronavirus a avut consecinţe majore asupra copiilor, tinerilor şi familiilor.

21 apr. 2021, 22:58
Consecinţele pandemiei asupra copiilor. Raport UNICEF Germania
Consecinţele pandemiei asupra copiilor. Raport UNICEF Germania

Consecinţele pandemiei asupra copiilor. La un an de la primul lockdown, UNICEF Germania a publicat un raport care confirmă că impactul asupra copiilor, tinerilor şi familiilor a fost unul major.

Consecinţele pandemiei asupra copiilor. Raport UNICEF Germania

Citeşte şi Germania: Persoanele imunizate cu prima doză de Astra Zeneca vor primi alt ser la rapel

După un an de pandemie, copiilor şi tinerilor le lipsesc multe dintre lucrurile care le conferă bunăstare. Din cauza închiderii şcolilor şi a restricţiilor privind viaţa personală, acestora le lipsesc în prezent exerciţiile fizice, distracţia şi interacţiunea cu colegii, a explicat Georg Graf Waldersee, preşedintele UNICEF Germania, citat marţi pe site-ul UNICEF Germania.

Potrivit oficialului, perioada îndelungată de izolare şi privarea de lucruri familiare îi pot face pe copii şi tineri să se închidă în ei, pentru că le lipseşte din ce în ce mai mult încrederea şi perspectiva. Pe de altă parte, problemele de la şcoală pot avea ca rezultat mai puţine oportunităţi de angajare pentru unii dintre ei.

Preşedintele UNICEF Germania pledează pentru ca tinerii şi copiii să se poată folosi din nou de spaţiile publice, cu sprijin mai mare pentru copiii defavorizaţi.

Lockdown în Germania. Angela Merkel propune restricţii de circulaţie după 21.00

Cancelarul Angela Merkel şi-a susţinut vineri în parlament planul ce prevede impunerea de restricţii de circulaţie nocturnă pentru a opri extinderea infectărilor cu noul coronavirus, pe fondul opoziţiei în creştere faţă de proiectul de lege în acest sens, relatează dpa şi Reuters.

Angela Merkel a menţionat în faţa deputaţilor că restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii în regiunile unde numărul de cazuri noi trece de 100 la 100.000 de locuitori într-o perioadă de şapte zile nu sunt ceva nou, fiind aplicate deja în mai multe landuri. Planul propus acum de guvernul federal, cunoscut ca „frâna de urgenţă”, cuprinde între altele interzicerea deplasărilor între orele 21:00 şi 5 dimineaţa.

Ea a explicat că „ideea este de a reduce deplasările seara dintr-un loc într-altul, precum şi folosirea transportului public local” şi a argumentat că măsurile luate în alte ţări ca Portugalia şi Marea Britanie sunt şi mai restrictive decât cele prevăzute de Berlin.

Lockdown în Germania. Angela Merkel a admis că restricţiile de circulaţie nocturne „nu sunt un panaceu”, dar a afirmat că ele pot avea efect în combinaţie cu alte măsuri, cum ar fi restricţii mai dure privind contactele.

Avantajele acestei măsuri depăşesc dezavantajele, a insistat cancelarul. Ea a mai spus că nu pot fi „ignorate” solicitările lucrătorilor din unităţile de terapie intensivă, care „trimit unul după altul semnale de alarmă”, adăugând că o majoritate a germanilor sunt în favoarea unor măsuri mai stricte.

Discursul Angelei Merkel în parlament a fost întrerupt de huiduieli din partea deputaţilor partidului de extremă dreapta AfD (Alternativa pentru Germania), care se opun noilor restricţii.

Citeşte şi Germania negociază cu Rusia pentru achiziţionarea vaccinului Sputnik V. Mişcare surprinzătoare a guvernului de la Berlin, discuţiile au loc în afara UE