Germania negociază cu Rusia pentru achiziţionarea vaccinului Sputnik V. Mişcare surprinzătoare a guvernului de la Berlin, discuţiile au loc în afara UE

Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a anunţat joi că ţara sa va începe discuţii cu Rusia în vederea eventualei achiziţii de doze de vaccin Sputnik V, în caz de aprobare a acestuia de către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

08 apr. 2021, 13:33
Germania negociază cu Rusia pentru achiziţionarea vaccinului Sputnik V. Mişcare surprinzătoare a guvernului de la Berlin, discuţiile au loc în afara UE

Am explicat în numele Germaniei, la Consiliul miniştrilor sănătăţii din UE, că noi vom discuta de manieră bilaterală cu Rusia, mai întâi pentru a şti când şi ce cantităţi ar putea fi livrate„, a declarat Jens Spahn la postul de radio regional WDR, preluat de Reuters. Ministrul Sănătăţii din Germania a explicat că decizia a fost luată după ce Comisia Europeană a anunţat că nu va negocia în numele Celor 27 cumpărarea acestui vaccin, contrar modului în care a procedat în cazul altor vaccinuri împotriva COVID-19.

Livrările ar urma să intervină în următoarele de la două până la patru, cinci luni pentru a face cu adevărat o diferenţă faţă de situaţia noastră actuală” în ce priveşte numărul de vaccinări, a precizat Spahn, criticat pentru întârzierile în campanie de imunizare.

Altfel, vom avea, într-o manieră sau alta, cantităţi de vaccin mai mult decât suficiente„, a adăugat el. În lipsa capacităţii de a produce suficiente doze şi dorind să acorde prioritate populaţiei proprii, Rusia nu a expediat până acum în străinătate decât cantităţi reduse din vaccinul Sputnik V.

Citeşte şi Premierul unei ţări din UE, forţat să demisioneze după ce a cumpărat vaccinul rusesc Sputnik V. I se reproşează şi modul în care a gestionat criza sanitară

Bavaria, cel mai mare land german, a anunţat miercuri că va negocia un ‘contract preliminar’ în vederea achiziţiei de 2,5 milioane de doze de vaccin Sputnik V, sub rezerva aprobării acestuia de către EMA, agenţie care nu a fixat un termen pentru decizia sa.

Autorităţile germane, extrem de îngrijorate de al treilea val de epidemie, se află sub presiune în condiţiile în care numai 13% din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin după mai bine de trei luni de la lansarea cu pompă a campaniei.

Autorităţile au promis că toate persoanele care doresc să se vaccineze vor putea primi cel puţin prima doză până la sfârşitul lui septembrie.

Citeşte şi Vaccinul rusesc Sputnik V bate la poarta UE. Ministrul Sănătăţii de la Berlin spune că dozele ar putea fi produse în Germania


loading...
Partenerii noștri