Conserve pentru iarnă. Vinete coapte la borcan

Vinetele sunt printre legumele la mare căutare în această toamnă. Gospodinele le folosesc în diverse conserve pentru iarnă. E nevoie să le coaceţi, să le curaţaţi şi fie le păstraţi ca atare în punguţe puse la congelator, fie conservate în borcane.

25 sept. 2022, 10:00
Conserve pentru iarnă. Vinete coapte la borcan

Pentru cei care nu mai au loc în congelator pentru a păstra vinete coapte pentru a le folosi la mâncăruri iarna, Jamila a propus o reţetă simplă de vinete coapte la borcan.

Pentru 5-6 borcane mari de vinete aveţi nevoie de 6 kilograme de vinete, 100 ml ulei şi 20 de grame de sare. Cele 6 kilograme de vinetele proaspete, ferme şi fără lovituri se coc fie pe gratar, pe plită sau la cuptor. După ce s-au răcit puţin, vinetele se curăţă şi se pun la scurs.

Citeşte şi: Cum păstrezi vinetele pentru cea mai bună zacuscă. Secretul Mihaelei Bilic şi al lui Joseph Hadad

Pentru ca aceste vinete coapte la borcan pentru iarna sa reziste bine, e foarte important sa scurgeti le scurgeţi foarte bine după ce le-ati copt, scrie Jamila. Lichidul vinetelor le poate fac sa se strice mai  usor si sa faca mucegai.

Vinetele coapte şi scurse bine de zeamă se sărează, apoi se asează în borcane şi se pune puţin ulei deasupra. Borcanele se sigilează şi se fierb la bain marie pentru aproximativ o ora. Când sunt gata se lasă la racit, apoi se pot aseza in rafturi pentru iarnă.

Citeşte şi: 5 trucuri secrete care albesc salata de vinete. Ce trebuie să faci ca să obții o salată delicioasă și arătoasă