Consilier general al Primăriei, exclus din PSD. Care a fost motivul

Consilierul general al Primariei Capitalei, Orlando Culea, a fost exclus din PSD, motivul fiind "nerespectarea disciplinei de partid". El a contestat decizia si a facut plangere penala in acest caz, iar daca nu va avea castig de cauza, atunci va merge in instanta.

13 apr. 2019, 09:28
Consilier general al Primăriei, exclus din PSD. Care a fost motivul

„Am aflat acum doua saptamani. Mi s-a comunicat. Decizia a fost luata pe 15 martie, dar nu am facut-o publica. Am asteptat sa mi se comunice hotararile de la partid.

Motivul este nerespectarea disciplinei de partid, legat de un proiect la care m-am abtinut. Proiectul legat de Institutul Elie Wiesel cu Muzeul Holocaustului.

Noi am dat acel imobil in anul 2016 catre Institutul Elie Wiesel pentru a face Muzeul Holocaustului. Sustinem in continuare ideea de a da un imobil Institutului pentru a face acest muzeu, insa in 2018 instanta a venit si ne-a anulat hotararea de Consiliu, potrivit ziare.com

In conditiile in care instanta ne-a anulat hotararea de Consiliu si a retinut ca nu putem schimba destinatia acelui imobil, reprezentantii Primariei au repus pe ordinea de zi proiectul in aceeasi forma si in aceleasi conditii, ceea ce nu este corect si nici legal, in primul rand.

Mai ales ca in Legea patrimoniului se mentioneaza foarte clar ca orice schimbare a destinatiei trebuie sa se faca cu avizul Ministerului Culturii. In caz contrar, atrage raspundere penala. Nu aveam avizul ca sa schimbam destinatia imobilului. Tocmai de aceea, instanta a si anulat hotararea”, a afirmat Orlando Culea.

Acesta a precizat ca nu era posibil ca cei din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) sa voteze hotararea in aceeasi forma pentru ca cea precedenta a fost anulata de instanta.

„In conditiile in care instanta a dat o hotarare de anulare, noi nu puteam sa venim sa ignoram acea sentinta si sa dam o alta hotarare in aceleasi conditii. Practic, noi dadeam Institutului un mar otravit, pentru ca e clar ce urma, sa se anuleze si noua hotarare, informează ziare.com.

Nici nu se putea folosi de imobil, noi le dadeam si pe urma le luam inapoi. Eu chiar si in Consiliu am luat cuvant si am spus domnule, eu nu vreau doar sa mimam faptul ca dam ceva. Daca dam, haideti sa dam oamenilor ceva de care se pot folosi”, a explicat Culea.

Citeşte şi Scandalos. Un edil din Transilvania a rupt în două bugetul primăriei cu deplasările în străinătate. Un adevărat record

El a mai spus ca a facut contestatie la decizia PSD Sector 2 si a depus si o plangere penala, pentru ca nu avea cum sa fie decisa excluderea sa, deoarece toti cei din Biroul organizatiei locale s-au abtinut de la vot.

„Le-am facut acum vreo 10 zile (contestatia si plangerea penala – n.red.) . Dupa ce am primit hotararile care oricum nu corespund realitatii. Eu am un proces verbal incheiat pe 14 martie prin care membrii Biroului organizatiei locale din care fac parte s-au abtinut toti. Deci nu au dispus excluderea, informează ziare.com.

Ulterior, presedintele Sector 2 a convocat Comitetul Executiv, chipurile sa ia act de excludere, ca este o excludere care nu a avut loc. A fost o chestiune penibila. A strans oamenii acolo, le-a spus ca trebuie sa ia act de excludere si sa o dispuna pentru ca e disciplina de partid care nu a fost respectata.

Acestea sunt povesti de adormit copii. Eu sunt jurist de profesie si mai si practic. Nu sunt venit de pe strada ca altii. Am facut contestatie la Comisia de Etica, dar aceasta nu exista. Inteleg ca de abia acum se infiinteaza.

Am depus-o la partid, la registratura Sectorului 2. Ei urmeaza sa o directioneze cand se va infiinta”, a completat consilierul general al PMB.

Intrebat ce actiuni va avea, daca nu i se va da castig de cauza, Orlando Culea a spus ca va merge mai departe in instanta. „Merg in instanta. Cum sa nu am castig de cauza, in conditiile in care ei au spus niste minciuni in hartiile acelea? Eu sunt curios daca vreun organ de cercetare penala le va da dreptate, in conditiile in care eu am procesul verbal cu ce s-a intamplat cu o zi inainte si ei vin si spun intr-o alta hartie, pe care o semneaza cineva cu bara pentru presedinte, fara a mentiona vreun nume.

Sa il cheme pe presedintele organizatiei locale sa spuna daca el a votat excluderea. Deci nu am nicio emotie in ce va spune instanta. Voi merge in justitie pentru ca am dreptate si mi se va face dreptate”, a conchis Culea.

Pe 1 martie, organizatia PSD Sector 4 a decis, intr-o sedinta a filialei, excluderea viceprimarului Capitalei Aurelian Badulescu din organizatie. In schimb, el a ramas in functia de viceprimar al Bucurestiului, in urma unei decizii luata prin vot secret de consilierii generali.