Consilier PDL, reţinut pentru trafic de minori şi proxenetism. Printre clienţi se află şi aleşi locali Alba

Un consilier local din Aiud a fost reţinut de procurorii DIICOT, într-un dosar de trafic de minori şi proxenetism. Oamenii legii au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore şi va fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă. Este acuzat că intermedia întâlniri între prostituate şi clienţi şi a înlesnit astfel practicarea prostituţiei pentru mai multe persoane.

RomaniaTV.net
12 mart. 2014, 14:32
Consilier PDL, reţinut pentru trafic de minori şi proxenetism. Printre clienţi se află şi aleşi locali Alba

Molnar Geza, consilier local PDL, a fost reţinut pentru 24 de ore într-un dosar de trafic de minori şi proxenetism.

Într-un comunicat DIICOT se menţionează că „procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul  Teritorial Alba Iulia împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului de minori şi proxenetismului. În cauză, există suspiciunea rezonabilă că alesul local, de profesie medic, a înlesnit practicarea prostituţiei pentru mai multe persoane, inclusiv o persoană minoră, efectuând operaţiuni de intermediere a practicării prostituţiei, prin identificarea şi furnizarea de clienţi, precum şi prin organizarea unor astfel de întâlniri cu persoane din anturajul său, tot pentru întreţinerea de relaţii sexuale”.

Potrivit alba24.ro, procurorii  DIICOT –  Serviciul  Teritorial  Alba Iulia a dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de o persoană, urmând a fi sesizat Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Procurorii menţionează că persoanele cercetate în cauză beneficiază de garanţia legală şi constituţională a prezumţiei de nevinovăţie. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Molnar Geza are casă în Aiud de 90 mp şi teren intravilan de 1000 mp, primite prin donaţie, pe numele soţiei. Este medic de familie, activitate din care a încasat anul trecut 15.000 lei, la care se adaugă 10.000 de lei din pensii.