Consilierii din Alba Iulia cer demisia lui Rareş Buglea, partizan al sterilizării femeilor rome

Consilierul care a propus ca femeile rome să fie sterilizate ar puta plăti cu funcţia pentru acest derapaj

RomaniaTV.net
27 feb. 2013, 12:04
Consilierii din Alba Iulia cer demisia lui Rareş Buglea, partizan al sterilizării femeilor rome

Mai mulţi consilieri locali din Alba Iulia au cerut demisia colegului lor liberal Rareş Buglea, după ce acesta a vorbit despre posibilitatea ca femeile rome să fie sterilizate. 12 consilieri locali au semnat un memoriu prin care cer demisia lui Buglea, invocând faptul că iniţiativa acestuia nu face cinste României în Europa.

În urmă cu câteva săptămâni, Rareş Buglea a postat pe contul său de Facebook un comentariu în care afirma că susţine sterilizarea femeilor rome. Tot atunci, în ciuda criticilor pe care le-a atras afirmaţia sa, Buglea a spus că este convins că cei mai mulţi gândesc la fel, dar nu au curaj să o spună: „Nu pretind că sunt descoperitorul unei mari iniţiative şi metode. E o chestiune care sunt convins că e pe buzele şi în convingerea multora, dar nu au curajul să o spună”.

Afirmaţiile consilierului au stârnit nemulţumiri, mai ales în rândul minorităţii rome. Chiar dacă a declarat că de fapt susţine sterilizarea tuturor femeilor care nu-şi pot creşte copii şi şi-a cerut scuze, consilierul nu a fost iertat.

Rareş Buglea i-a acuzat pe cei 12 colegi că vor de fapt „să scape de un adversar politic” şi a anunţat că nu îşi va da demisia din funcţia de consilier local.