Consilierii pe Dunăre. Şeful CJ Brăila vrea să ţină şedinţa Consiliului pe un vas de lux FOTO

Liberalul Ovidiu Nechita, preşedintele interimar al Cj Brăila, vrea ca şedinţa ordinară din ajunul Ajunului Craciunului sa se desfasoare pe deja celebra nava "Ovidiu", ancorata in zona Falezei.

RomaniaTV.net
12 dec. 2014, 12:13

Consilierii judeteni i-au atras însă atentialui Ovidiu Nechita ca sedinta ordinara din 23 este una grea, tinand cont de blocajul in care a fost Consiliul Judetean, care va avea pe ordinea de zi zeci de proiecte de hotarare, si ca nu este oportuna o intrunire pe nava, scrie infobraila.ro.

„Am ales aceasta locatie pentru ea este in patrimoniul Consiliului Judetean si multi dintre dumneavoastra nu o cunosc. Este bine sa facem sedinta acolo ca sa vedem ce avem in dotare. Acolo, lunar, din fondurile CJ, se cheltuiesc 22.000 RON. Din 2004 de cand a fost luata, nava a mers in mars doar 88 de ore”, a declarat presedintele interimar al Consiliului Judetean.

 „Domnule presedinte, munca este munca, distractia este distractie. Haideti sa muncim pentru ca este ultima sedinta din an. Daca dumneavoastra vreti sa ne invitati dupa aceea sa discutam, sa cochetam, sa facem orice, ne invitati. Haideti sa ne facem treaba! Toti spun ca nu muncim, haideti sa aratam ca muncim. Ce vreti sa ne aratati? Nu putem sa facem sedinte pe vapor”, i-a atras atenţia Nicu Cireasa, consilier judetean PSD.

Citeşte şi Viralul zilei: Cum a fost decorată Brăila de sărbători FOTO

Nechita nu se afla la prima incercare de a organiza o sedinta CJ pe nava „Ovidiu”. La sfarsitul lunii octombrie 2014, pe atunci tot sef interimar al Consiliului, liberalul le-a spus consilierilor ca doreste sa se intalneasca cu acestia pe nava, propunere facuta in timp ce institutia pe care o conducea se afla in blocaj din cauza razboiului politic dintre PSD si PNL. In cele din urma, Nechita a renuntat la initiativa.

Vasul, care a costat aproximativ 500.000 de euro, se afla in proprietatea CJ inca din anul 2005, insa niciodata nu a fost gazda unei sedinte a Consiliului Judetean.