Consilierul guvernatorului BNR, după ce Isărescu a fost acuzat c-ar fi fost colaborator al Securităţii. "Nu a colaborat Securitatea"

Publicat: Marţi, 16 Iunie 2020 12:56 // Actualizat: Marţi, 16 Iunie 2020 14:22 // Sursa: romaniatv.net

Adrian Vasilescu, consilier de strategie al guvernatorului BNR, a oferit, marţi, o primă reacţie, după ce CNSAS a solicitat Curţii de Apel să constate că Mugur Isărescu a fost colaborator al Securităţii.

Adrian Vasilescu a declarat că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, nu a colaborat cu Securitatea.

"Această poziție este susținută de trei documente ale CNSAS prin care se confirmă că nu a colaborat cu Securitatea", a declarat consilierul guvernatorului BNR, pentru Libertatea.

Vasilescu susţine că Mugur Isărescu "a avut de la CNSAS, pe baza unei analize, o decizie de necolaborare".

"E o adeverință la dosar, mai are încă una în 2002 și încă una după 2002 prin care CNSAS confirmă sau admite că nu a fost colaborator al fostei Securități”, a explicat Adrian Vasilescu.

Mai mult, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României a afirmat că Mugur Isărescu "nu a cerut niciodată o hârtie care să arate că nu a colaborat cu Securitatea".

Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității a aprobat, săptămâna trecută, nota prin care Mugur Isărescu a avut calitatea de colaborator al fostei Securități.

Mugur Isărescu este guvernatorul de bancă centrală cu cea mai mare vechime în funcție la nivel mondial. El a devenit guvernator al BNR în 1990, după nici un an de la Revoluție, când avea 41 de ani.

CNSAS solicită Curţii de Apel să constate că Mugur Isărescu a fost colaborator al Securităţii

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
adrian vasilescu BNR CNSAS guvernator Mugur Isărescu Securitate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8341
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H