Consilierul lui Vlad Voiculescu anunţă că MS nu mai are acces la platforma cu informaţii despre vaccinare: „Aştept să înţeleg cu ce am greşit”

Ştefan Voinea, consilierul onorific al lui Vlad Voiculescu, anunţă că de două zile Ministerul Sănătăţii nu mai are acces la platforma cu informaţii despre vaccinare şi pandemie. Reamintim că recent, ministrul Sănătăţii a făcut publice datele defalcate pe judeţe şi pe centre de vaccinare.

10 mart. 2021, 16:33
Consilierul lui Vlad Voiculescu anunţă că MS nu mai are acces la platforma cu informaţii despre vaccinare: „Aştept să înţeleg cu ce am greşit”
Consilierul lui Vlad Voiculescu anunţă că Ministerul Sănătăţii nu mai are acces la platforma cu informaţii despre vaccinare şi pandemie

Consilierul lui Vlad Voiculescu anunţă într-o postare pe Facebook că Ministerul Sănătăţii nu mai are acces de două zile la platforma cu informaţii despre vaccinare şi pandemie.

Consilerul lui Vlad Voiculescu: Ministerul Sănătăţii – România nu mai are acces la data.gov.ro

După ce ministrul Sănătăţii a făcut publice datele defalcate privind pandemia de coronavorus pe judeţe şi pe centre de vaccinare, Ştefan Voinea a anunţat că Ministerul Sănătăţii nu mai are acces la platforma cu informaţii despre vaccinare şi pandemie.

„În calitate de consilier onorific al ministrului Sănătății, coordonez activitatea de transparentizare cu privire la datele despre pandemie și vaccinare. Pentru acest lucru am avut acces la Registrul Electronic Național de Vaccinări printr-un cont cu permisiuni limitate. Acest cont permite doar raportări și nu oferă acces la date cu caracter personal.

Am exportat datele pentru transparentizare pe pagina data.gov.ro, la solicitarea ministrului. Datele nu conțin informații cu caracter personal, secret sau confidențial. De două zile Ministerul Sănătăţii – România nu mai are acces la data.gov.ro pentru a publica în mod transparent informațiile despre vaccinare și pandemie.

Aștept cu interes să înțeleg cu ce am greșit”, scrie Ştefan Voinea pe Facebook.

Citeşte şi Sistem de vaccinare paralel în România. Cine sunt românii care se află în circuitul închis!

Florin Cîţu, despre sistemul paralel de vaccinare: Mi s-a spus că e o speculaţie! Dacă e aşa, înseamă că nu se spune tot!

Florin Cîţu

a făcut noi declaraţii de presă, miercuri după-amiază. Premierul susţine că demersul campaniei de vaccinare în ţara noastră e un real succes şi a făcut precizări cu privire la sistemul de vaccinare paralel.

„Azi s-a aprobat şi prelungirea stării de alertă, unde există acea modificare a orei de restricţie. Strategia de vaccinare a fost făcută ca în fiecare ţară din lume, eu susţin transparenţă 100%, mergem în continuare cu această campanie. Strategia de vaccinare este un succes şi se menţine în topurile europene. În fiecare săptămână s-a prezentat numărul de peroane vaccinate.

Eu am aflat din presă de prezentarea datelor. Dar nu cred că este asta o problemă. Datele sunt publice. Repet: la fiecare conferinţă de presă, marţea – ştiţi foarte bine că dorinţa mea a fost să comunicăm săptămânal referitor la campania de vaccinare – s-a prezentat numărul persoanelor vaccinate, numărul militarilor vaccinaţi, precum şi din alte structuri. În fiecare săptămână am încercat să fim cât mai transparenţi

Nu s-a dorit demiterea ministrului Sănătăţii. Nu m-a consultat când s-au publicat datele. Trebuie să întrebaţi ministerul Sănătăţii despre aceste date.

Eu nu știu, înseamnă că datele respective spun mai mult decât ni se spune, dacă cumva știm că vorbim despre persoane. Dumneavoastră știți deja persoanele care s-au vaccinat. Mie mi s-a spus că datele respective nu au informații despre persoane, deci nu au date confidențiale. Ori urmăriți o speculație, ori informațiile acelea spun mai mult. Această informație trebuie să o cereți la MS, cei care au publicat aceste informații

Am aici o notă de informare cu privire la raportul de la Matei Balş. Sunt lucruri pe care le ştiaţi probabil, a funcţionat fără autorizaţie ISU, erau neconformităţi, pereţii căilor de evacuare nu erau rezistenţi la foc, instalaţia de detectare nu era cu acoperire toatală. Sunt multe lucruri pe care colegii mei de la Corpul de Control le-au sesizat. O sesizare se va face la DNA şi e vorba de – asigurarea serviicilor în domeniul intervenţiilor în situaţii de urgenţă cu firmă generalizată DSU. Mă aștept și la măsuri de la fostul ministru al Sănătății, că era acolo un plan de măsuri, să vedem câte s-au îndeplinit”, a spus Florin Cîţu.