Consilierul lui Zelenski acuză că UE i-a propus Ucrainei să cedeze Rusiei o parte din teritoriul său. „Nu poate exista o lovitură mişelească mai mare ca asta!”

Țările UE i-au propus Ucrainei să predea Rusiei o parte din teritorii, de dragul încetării focului și suspendării conflictului, a transmis consilierul șef de la Oficiul Președintelui Volodimir Zelenski, Mihail Podoliak, pe canalul său Telegram.

25 mai 2022, 20:58
Consilierul lui Zelenski acuză că UE i-a propus Ucrainei să cedeze Rusiei o parte din teritoriul său. „Nu poate exista o lovitură mişelească mai mare ca asta!”

„Vrem să întoarcem vechiul mod de viață dinainte de război. Sunt de acord cu unele compromisuri”, în unii ochi occidentali puteți citi literalmente asta”, a scris Mihail Podoliak, consilierul lui Zelenski. El a subliniat că Ucraina nu va participa la această discuție și nu va face comerț cu cetățeni, teritorii sau suveranitate. „Astăzi ni se oferă să dăm Rusiei estul și sudul. Mulțumim pentru sfat, dar, poate, vom accepta ajutorul cu armele”, a scris el, pe Telegram.

Înghețarea conflictului, potrivit Podoliak, este exclusă. Consilierul lui Volodimir Zelenski a explicat că negocierile vor deveni posibile atunci când părțile vor fi pregătite să negocieze și, pentru aceasta, „Rusia trebuie să înceapă să evalueze situația cu sobrietate”.

Anterior, Podoliak le-a reproșat țărilor occidentale că vor să reia relațiile de afaceri cu Rusia. Potrivit acestuia, pe marginea Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos, Occidentul așteaptă un armistițiu între Ucraina și Rusia, pentru a-şi relua afacerile cu Rusia.

Citeşte şi Răsturnare de situaţie. Ucraina refuză încetarea focului: „Dacă oprim, ruşii vor încep o ofensivă şi mai sângeroasă”

Nimeni în lume nu este interesat de un război lung. Nimeni nu este interesat de criza alimentară. Dar astăzi, cea mai scurtă cale de a pune capăt războiului este cu arme, sancțiuni și asistență financiară pentru Ucraina. Nu poate exista o lovitură mişlească mai mare decât propunerile de a da o parte din teritorii, venite de la cei ale căror valori și granițe le protejează ucrainenii, dându-și viața. Sau poate pentru libertate și democrație nu mai merită să lupți?„, a mai scris consilierul lui Zelenski.

Citeşte şi Război în Ucraina: Oraşul din Rusia, bombardat de armata lui Zelenski, sfinţit de preoţi dintr-un elicopter militar VIDEO