Consilierul lui Zelenski îl batjocorește pe Putin: Viața are un mare simț al umorului. A 210-a zi a „războiului de trei zile”

Mihail Podoliak, consilierul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a comentat discursul președintelui rus Vladimir Putin în care acesta a anunțat o mobilizare parțială a cetățenilor ruși, spunând că „viața are un mare simț al umorului”.

21 sept. 2022, 11:12
Consilierul lui Zelenski îl batjocorește pe Putin: Viața are un mare simț al umorului. A 210-a zi a „războiului de trei zile”

„A 210-a zi a „războiului de trei zile””, a anunțat pe Twitter, Mihail Podoliak, consilier al președintelui Zelenski. „Rușii care au cerut distrugerea Ucrainei au sfârşit prin: 1. Mobilizare. 2. Granițe închise, blocarea conturilor bancare. 3. Închisoare pentru dezertare”, a mai scris Podoliak.

Totul este încă conform planului, nu? Viața are un mare simț al umorului”, a adăugat consilierul lui Zelenski.

Citeşte şi Mobilizarea anunţată de Putin aduce sub arme 300.000 de militari noi pentru Rusia. Şoigu susţine că Ucraina a pierdut deja jumătate din numărul de soldaţi

Pe de altă parte, în cotextul conflictului, operatul nuclear ucrainean Energoatom a acuzat miercuri Rusia că a bombardat din nou centrala de la Zaporojie, cea mai mare din Europa. „Teroriştii ruşi au bombardat din nou centrala nucleară de la Zaporojie în timpul nopţii”, a indicat Energoatom pe Telegram. Bombardamente similare s-au înregistrat în noaptea de marţi spre miercuri la Harkov, unde zece oameni au fost scoase de sub dărâmături, după ce părţi semnificative dintr-un bloc de locuinţe s-au prăbuşit.

În acelaşi timp, miercuri, Rusia a recunoscut un bilanţ de 5.937 de soldaţi ucişi de la începutul ofensivei sale în Ucraina la sfârşitul lunii februarie, un bilanţ cu mult sub estimările ucrainene şi occidentale. Declaraţia a fost făcută la scurt timp după decizia preşedintelui Vladimir Putin de a decreta o mobilizare militară parţială, scrie Meduza.

Citeşte şi New York Times: Vladimir Putin se pregăteşte să escaladeze războiul! Printre opţiuni, mobilizare generală în Rusia, atacarea României şi Poloniei şi bombardamente nucleare în Marea Neagră