Mobilizarea anunţată de Putin aduce sub arme 300.000 de militari noi pentru Rusia. Şoigu susţine că Ucraina a pierdut deja jumătate din numărul de soldaţi

Aproximativ 300.000 de rezerviști vor fi chemați în timpul mobilizării parțiale anunțate în Rusia a declarat ministrul apărării al Federației Ruse, Serghei Șoigu, într-un discurs ţinut după cel al lui Vladimir Putin.

21 sept. 2022, 10:43
Mobilizarea anunţată de Putin aduce sub arme 300.000 de militari noi pentru Rusia. Şoigu susţine că Ucraina a pierdut deja jumătate din numărul de soldaţi

„300.000 de rezerviști vor fi chemați sub arme”, a spus Şoigu. Ministrul a adăugat că Rusia are o resursă uriașă de mobilizare a celor care au slujit și au experiență. Potrivit lui Şoigu, puțin mai mult de 1% din resursa de mobilizare este supusă mobilizării parțiale.

O mobilizare parțială a fost anunțată în dimineaţa zilei de 21 septembrie, de către președintele rus Vladimir Putin . Decretul privind luarea măsurilor de mobilizare a fost deja publicat pe site-ul Kremlinului.

Șeful Ministerului Apărării a precizat că rușii care au deja experiență de luptă vor fi chemați din rezervă. De asemenea, în această categorie intră şi persoanele cu specialitatea militară necesară pentru armată.

Citeşte şi Vladimir Putin a anunţat mobilizarea parţială în toată Rusia. Anunţul preşedintelui îndreaptă omenirea spre un mare război

În acelaşi timp, Rusia a recunoscut un bilanţ de 5.937 de soldaţi ucişi de la începutul ofensivei sale în Ucraina la sfârşitul lunii februarie, un bilanţ cu mult sub estimările ucrainene şi occidentale. „Până acum victimele noastre sunt de 5.937 de morţi”, a declarat Serghei Şoigu, într-un interviu preluat de Meduza, după ce a susţinut că Rusia „nu se luptă atât cu Ucraina, cât cu „Occidentul” pe teritoriul vecinului său.

Totodată, șeful Ministerului Apărării al Rusiei susține că Ucraina și-a pierdut deja jumătate din armată în timpul războiului: 61.207 morți, 49.368 răniți.

Citeşte şi Serghei Şoigu, imediat după mobilizarea decretată de Putin: „Rusia este astăzi în război cu tot Occidentul”