Consiliile Judeţene Satu Mare şi Harghita au alocat 260.000 de lei pentru sinistraţi

Consiliul Judeţean Satu Mare a alocat, vineri, suma de 160.000 lei pentru acordarea de ajutoare către judeţele Vrancea, Buzău şi Ialomiţa, aflate în situaţii dificile din cauza căderilor abundente de zăpadă, în timp ce CJ Harghita a decis alocarea a 100.000 lei pentru judeţul Vrancea.

RomaniaTV.net
17 feb. 2012, 21:43
Consiliile Judeţene Satu Mare şi Harghita au alocat 260.000 de lei pentru sinistraţi

În urma adreselor înaintate de consiliile judeţene Vrancea, Buzău şi Ialomiţa, judeţe grav afectate de ninsori şi viscol, Consiliul Judeţean Satu Mare a decis să le acorde un ajutor în valoare de 160.000 lei din fondul de rezervă al judeţului.

Judeţului Vrancea i-a fost alocată suma de 80.000 lei, judeţului Buzău 40.000 lei, iar judeţului Ialomiţa 40.000 lei.

„Am convocat această şedinţă extraordinară pentru a ajuta locuitorii judeţelor Vrancea, Buzău şi Ialomiţa, grav afectate de ninsorile abundente. Sătmărenii care au trăit în anii ’70 ştiu ce înseamnă o calamitate şi mai ştiu şi ce bine este să primeşti o mână de ajutor. Alocând aceşti bani sub forma ajutoarelor, am vrut să dăm dovadă de solidaritate, care de multe ori lipseşte în zilele noastre. Şi noi am avut doar 12 ore de ninsori abundente şi viscol şi am putut vedea ce înseamnă acest lucru”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Csehi Arpad.

Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate de consilierii judeţeni prezenţi la şedinţă.

Şi Consiliul Judeţean Harghita a decis, vineri, acordarea unui ajutor de urgenţă în valoare de 100.000 de lei Consiliului Judeţean Vrancea.

Acordarea ajutorului financiar a fost aprobat de consilieri cu majoritate de voturi.

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a declarat, la finalul şedinţei, că a fost sunat, joi, de preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, care i-a solicitat sprijinul, iar reacţia sa a fost rapidă, materializată vineri prin aprobarea ajutorului bănesc alocat din bugetul autorităţii judeţene harghitene.

„Trebuie să fim solidari, locuitorii din judeţul Vrancea pot conta de harghiteni, pentru că această situaţie ar putea fi oricând una inversă”, a spus Borboly Csaba.