Consiliu de Bioetică: Modificarea ADN-ului bebeluşilor ar trebui să fie permisă, din punct de vedere moral

Consiliul de Bioetică Nuttfield, un organism de referință în chestiuni de etică în domeniul științei, a stabilit că modificarea ADN-ului unui embrion uman este "permisivă din punct de vedere moral" doar dacă este în interesul viitorului copil.

RomaniaTV.net
17 iul. 2018, 08:02
Consiliu de Bioetică: Modificarea ADN-ului bebeluşilor ar trebui să fie permisă, din punct de vedere moral

Raportul însă nu solicită o modificare a legislației britanice pentru „legalizarea bebelușilor modificați genetic”, ci solicită demararea cercetărilor științifice în privința siguranței și eficienței acestei abordări, a impactului ei asupra societății și o dezbatere la scară largă în legătură cu implicațiile unei asemenea problematici, potrivit Digi24.ro

Raportul Nuttfield a atras imediat critici puternice din partea unor grupuri de lobby, care i-au acuzat pe cercetători că „au deschis ușa” utilizării nerestricționate a ingineriei genetice asupra eredității.

Progresele recente din tehnologia editării genetice le oferă acum oamenilor de știință posibilitatea de a rescrie ADN-ul în celulele vii, ceea ce poate schimba dramatic felul în care se vor dezvolta în viitor copiii.

Citeşte şi STUDIU: Oamenii de ştiinţă au demonstrat în premieră că inteligenţa poate fi evaluată cu ajutorul unui simplu test ADN