Consiliul Concurenţei, ignorat de asfaltatori. 25 de constructori, amendaţi cu 430.000 euro

Consiliul Concurenţei a sancţionat 25 de companii implicate în construcţia de drumuri şi autostrăzi cu amenzi care totalizează 1,8 milioane lei (echivalentul a 430.000 euro) pentru că nu au furnizat informaţii în cadrul unei investigaţii de cunoaştere a pieţei de profil.

RomaniaTV.net
07 dec. 2011, 11:32
Consiliul Concurenţei, ignorat de asfaltatori. 25 de constructori, amendaţi cu 430.000 euro

Consiliul a transmis chestionare societăţilor din sectorul lucrărilor de construcţii de drumuri şi autostrăzi referitoare la activitatea societăţilor (lucrări executate, participări la licitaţii, asociaţi, subcontractori ), probleme existente pe piaţă, se arată într-un comunicat al Consiliului.  

Consiliul Concurenţei susţine că analiza pieţei lucrărilor de construcţii de drumuri si autostrăzi are ca principal obiectiv identificarea mecanismelor de funcţionare a pieţei, cu scopul de a descoperi şi corecta eventualele disfuncţionalităţi de natură anticoncurenţială, potrivit sursei citate.

Investigaţia sectorială a pieţei este un instrument prin care Consiliul Concurenţei evaluează situaţia concurenţei pe o piaţă naţională sau într-un domeniu de activitate. Conform Legii Concurenţei, nefurnizarea de informaţii se sancţionează cu amendă cuprinsă între 0,1% şi 1% din cifra de afaceri totală a companiei.