Consiliul General dezbate regulamentul de organizare al firmelor de taxi: dispecerat obligatoriu

Consiliul General al Capitalei se va întruni miercuri, de la 11:00, pe ordinea de zi figurând şi regulamentul cadru pentru organizarea serviciului de taxi.

RomaniaTV.net
29 ian. 2020, 06:13
Consiliul General dezbate regulamentul de organizare al firmelor de taxi: dispecerat obligatoriu

Consilierii generali vor dezbate astăzi regulamentul cadru pentru funcţionarea serviciului public în regim de taxi. În proiect se prevede ca serviciile de dispecerat să fie obligatorii şi prestate doar de dispeceri autorizaţi de serviciul de profil al primăriei, astfel încât clienţii să aibă şi posibilitatea apelării telefonice, pe lângă aplicaţii.

În cazul conducătorilor de taxi, pentru abateri de la executarea serviciilor de transport fără asigurarea condiţiilor de legalitate, siguranţă şi calitate, sunt prevăzute amenzile sunt cuprinse între 100 de lei şi 5.000 de lei, iar pentru transportatorii autorizaţi, între 500 şi 5.000 de lei. Pentru dispeceratele de taxi sunt prevăzute sancţiuni cuprinse între 1.000 şi 5.000 de lei. 

Sancţiuni sunt prevăzute şi pentru clienţii care provoacă sau menţin, nejustificat, o stare conflictuală în timpul transportului, aceştia fiind pasibili de amendă de la 100 la 500 de lei, iar neachitarea valorii transportului se pedepseşte cu amendă de la 1000 la 5000 de lei.