Consiliul Legislativ – Iniţiativa Guvernului privind alocaţiile pentru copii – neconstituţională şi nelegală

Guvernul a stabilit majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând din anul 2022 şi indexarea cu rata medie a inflaţiei începând din anul 2023, a anunţat, joi, premierul Florin Cîţu.

25 iun. 2021, 13:41
Consiliul Legislativ – Iniţiativa Guvernului privind alocaţiile pentru copii – neconstituţională şi nelegală

Preşedintele Consiliului Legislativ, Florin Iordache, a afirmat vineri că iniţiativa Guvernului de a majora alocaţiile de stat pentru copii din 2022 este „neconstituţională şi nelegală”, motiv pentru care avizul instituţiei pe care o conduce este unul negativ.

„Iniţiativa, aşa cum ne-a fost transmisă, din punctul nostru de vedere, este şi neconstituţională, şi nelegală. Ar lua foarte mult să vă dezvolt (…) Pe site-ul nostru vedeţi motivarea. (…) Dacă la prima încercare, pe care Guvernul a făcut-o, legea a fost şi neconstituţională, şi nelegală şi nu au ţinut cont de avizul nostru, nu puteam să venim a doua oară cu un astfel de aviz (n.r. – favorabil). Repet, legea este la fel de neconstituţională şi nelegală ca prima dată. De aceea am venit cu acest aviz negativ”, a afirmat Iordache la Parlament.

Premierul Florin Cîţu a afirmat că Guvernul a stabilit majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând din anul 2022 şi indexarea cu rata medie a inflaţiei începând din anul 2023.

Alocaţii 2021. Noua formulă prin care copiii ar primi alocaţia în funcţie de venitul familiei! Florin Cîţu a făcut anunţul
„Guvernul a stabilit majorarea alocaţiei de stat pentru copii începând din anul 2022 şi indexarea cu rata medie a inflaţiei începând din anul 2023. Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii începând din luna ianuarie 2022, 486 de lei pentru copiii cu vârsta până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, 243 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii peste 18 ani care urmează cursurile liceale sau profesionale, 486 de lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 ani şi 18 ani în cazul copilului cu handicap. Alocaţia de stat pentru copii se cumulează cu indemnizaţia lunară, stimulentul lunar sau stimulentul de inserţie”, a declarat Florin Cîţu, joi, într-o conferinţa de presă la Palatul Victoria.

Marcel Ciolacu, un nou atac la Guvernul Cîţu: Au tăiat astăzi – prin OUG! – alocaţiile copiilor