Consiliul Municipal al Elevilor: Să fie semnalate orice solicitări nelegitime ale angajaţilor şcolii

Consiliul Municipal al Elevilor face un apel către elevi să îi semnaleze orice solicitări de foloase necuvenite care vin din partea angajaţilor unităţilor de învăţământ, potrivit unui comunicat.

17 ian. 2014, 13:33
Consiliul Municipal al Elevilor: Să fie semnalate orice solicitări nelegitime ale angajaţilor şcolii

Noi pledăm pentru un învăţământ modern, transparent, în afara oricăror mijloace şi practici imorale şi ilegale. (…) facem apel către colegii noştri să ne fie semnalate orice solicitări de foloase necuvenite care vin din partea angajaţilor unităţilor de învăţământ„, spun reprezentanţii elevilor din Municipiul Bucureşti.

Totodată, aceştia consideră că „materialele apărute în mass–media în ultima perioadă, afectează imaginea şi activitatea şcolilor, elevilor şi a cadrelor didactice care muncesc cu dăruire”.

VEZI ŞI: Cod de etică în şcoli, pentru combaterea corupţiei. Vezi ce păţesc cadrele didactice care îl încalcă

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a transmis, joi, către toate unităţile de învăţământ preuniversitar din Bucureşti, o adresă prin care li se solicită „măsuri urgente prevenirea şi combaterea corupţiei în educaţie”. Astfel, la nivelul fiecărei şcoli se va constitui o comisie care va efectua o verificare internă privind o posibilă încălcare a prevederilor legale în vigoare referitoare la implicarea cadrelor didactice sau a altor angajaţi ai unităţii, în strângerea de sume de bani de la părinţii elevilor pentru diferite activităţi.

CITEŞTE ŞI: Directoarele a două şcoli din Capitală au fost DEMISE în urma verificărilor făcute de ISMB