Directoarele a două şcoli din Capitală au fost DEMISE în urma verificărilor făcute de ISMB

Directoarea de la Şcoala Generală "Sfântul Andrei" din Capitală şi directoarea de la Liceul de Coregrafie "Floria Capsali" din Bucureşti au fost demise în urma anchetei declanşată de Inspectoratul General al Municipiului Bucureşti. Autorităţile au demarat, luni, anchete în mai multe şcoli din Bucureşti, după ce mai mulţi părinţi s-au plâns că dascălii le-au cerut bani.

17 ian. 2014, 11:52
Directoarele a două şcoli din Capitală au fost DEMISE în urma verificărilor făcute de ISMB

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că directoarea de la Şcoala Generală „Sfântul Andrei” şi directoarea de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”, ambele din Bucureşti, au fost destituite din funcţie pentru „deficienţe în activitatea managerială„.

În urma rapoartelor întocmite de echipele de control al ISMB, care au verificat aspecte legate de implicarea profesorilor în strângerea de bani de la părinţi, s-a luat decizia demiterii, din 20 ianuarie, a directoarei Şcolii Generale „Sfântul Andrei”, Hoară Camelia, şi a directoarei Liceului de Coregrafie „Floria Capsali”, Adriana Jarcău, pentru deficienţe în activitatea managerială. La Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” şi Colegiul Economic „Costin C. Kiriţescu”, în urma verificărilor, nu s-a confirmat implicarea profesorilor în strângerea de bani„, a declarat Marian Banu.

Cercetarea cadrelor didactice implicate a fost făcută la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, conform legislaţiei în vigoare.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al ISMB a mai precizat că în urma rapoartelor făcute de echipele de control, în cazul Grădiniţei „Scufiţa Roşie” din sector 4, s-a decis monitorizarea permanentă prin inspectorii şcolari a unităţii de învăţământ, cu raportare lunară în cadrul Consiliului de Administraţie al IŞMB.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a început, luni, mai multe verificări la Şcoala Gimnazială „Sfântul Andrei”, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” şi Colegiul Economic „Costin C. Kiriţescu”, după ce a primit sesizări privind colecte de bani.

Vezi şi: De ce profesorii au cerut bani elevilor de la o şcoală din Capitală. Explicaţia halucinantă a unui dascăl

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti a precizat că sesizările au venit din partea Ministerului Educaţiei, chiar a ministrului Remus Pricopie, şi de la părinţi. „Vorbim de o sesizare din partea Ministerului Educaţiei Naţionale, chiar a domnului ministru Remus Pricopie, de una din partea unui părinte şi de o alta care vizează o situaţie mai veche, dar reluată recent de către presă , în cazul Şcolii ‘Sf. Andrei‘”, a spus Marian Banu, purtătorul de cuvânt al ISMB.

Sesizările vizează un aspect comun celor trei şcoli, respectiv pretinderea unor sume de bani pentru fondul clasei, fiind însă reclamate şi aspecte ce ţin de managementul educaţional.

CITEŞTE ŞI: Fosta directoare a unei grădiniţe din Arad, care ar fi cerut „taxe de înscriere”, trimisă în judecată