Consiliul Naţional al Elevilor: Probele de competenţe de la BAC nu pot fi susţinute online

Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) afirmă că probele de competenţe din cadrul examenului de Bacalaureat nu pot fi susţinute online, având în vedere că nu există un sistem informatic care să permită organizarea acestor probe prin garantarea obiectivităţii acestora iar unii dintre absolvenţii de clasa a XII-a nu au echipamentele necesare.
Romania TV
08 mai 2020, 09:15

Conform comunicatului de presă al CNE, variantele "fezabile" pentru aceste competenţe sunt fie organizarea probelor în condiţii optime, offline, fie anularea acestora, dacă Ministerul Educaţiei şi Cercetării împreună cu CNSSU apreciază că prin susţinerea acestor probe ar fi afectată sănătatea elevilor de clasa a XII-a. 

Citește și: ADMITERE FACULTATE 2020. Schimbări majore la admiterea în facultăţile din Bucureşti, Cluj şi Timişoara

"Probele de competenţe din cadrul examenului de Bacalaureat nu pot fi organizate din două motive centrale: în primul rând, vorbim despre faptul că Ministerul Educaţiei şi Cercetării nu a luat în calcul faptul că există în continuare elevi de clasa a XII-a care nu au echipamentele necesare pentru a se conecta la sistemul educaţional online. Afirmarea faptului că aceste competenţe vor fi organizate online demonstrează abordarea superficială în privinţa acestor probe, în lipsa unui sistem informatic riguros şi a unor măsuri pentru a împiedica frauda în cadrul examenului", a declarat Antonia-Laura Pup, preşedintele CNE, potrivit comunicatului de presă.

Consiliul Naţional al Elevilor consideră că această măsură nu este optimă, deoarece "mii de elevi" din România nu dispun de infrastructura necesară pentru a susţine aceste probe ale examenului de Bacalaureat.

"Dacă aceste competenţe ar fi susţinute online, ar exista probabilitatea de fraudare a examenelor, nefiind permisă o monitorizare a acestui proces. De exemplu, elevii susţin competenţele digitale, dar şi competenţele la limba străină sub forma unui test, care nu poate fi susţinut decât offline, în condiţii optime şi prin garantarea respectării normelor igienico-sanitare şi de distanţare socială specifice contextului", afirmă CNE.

Consiliul Naţional al Elevilor reacţionează astfel la declaraţia ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, privind susţinerea competenţelor digitale în mediul online.

Conform comunicatului de presă al CNE, variantele „fezabile” pentru aceste competenţe sunt fie organizarea probelor în condiţii optime, offline, fie anularea acestora, dacă Ministerul Educaţiei şi Cercetării împreună cu CNSSU apreciază că prin susţinerea acestor probe ar fi afectată sănătatea elevilor de clasa a XII-a. 

Citește și: ADMITERE FACULTATE 2020. Schimbări majore la admiterea în facultăţile din Bucureşti, Cluj şi Timişoara

„Probele de competenţe din cadrul examenului de Bacalaureat nu pot fi organizate din două motive centrale: în primul rând, vorbim despre faptul că Ministerul Educaţiei şi Cercetării nu a luat în calcul faptul că există în continuare elevi de clasa a XII-a care nu au echipamentele necesare pentru a se conecta la sistemul educaţional online. Afirmarea faptului că aceste competenţe vor fi organizate online demonstrează abordarea superficială în privinţa acestor probe, în lipsa unui sistem informatic riguros şi a unor măsuri pentru a împiedica frauda în cadrul examenului”, a declarat Antonia-Laura Pup, preşedintele CNE, potrivit comunicatului de presă.

Consiliul Naţional al Elevilor consideră că această măsură nu este optimă, deoarece „mii de elevi” din România nu dispun de infrastructura necesară pentru a susţine aceste probe ale examenului de Bacalaureat.

„Dacă aceste competenţe ar fi susţinute online, ar exista probabilitatea de fraudare a examenelor, nefiind permisă o monitorizare a acestui proces. De exemplu, elevii susţin competenţele digitale, dar şi competenţele la limba străină sub forma unui test, care nu poate fi susţinut decât offline, în condiţii optime şi prin garantarea respectării normelor igienico-sanitare şi de distanţare socială specifice contextului”, afirmă CNE.

Consiliul Naţional al Elevilor reacţionează astfel la declaraţia ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, privind susţinerea competenţelor digitale în mediul online.

DailyBusiness
Ce să NU faci niciodată la un interviu de angajare. Cea mai importantă întrebare pe care ar trebui să o pui: „Îți arată adevărul dincolo de aparențe”
Spynews
Legătura între coșmaruri și riscul de deces precoce. Sfaturi pentru gestionarea stresului
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Uranus intră în Gemeni. De luni, 7 iulie, de la ora 8 dimineața, patru zodii sunt binecuvântate, lucruri fabuloase se întâmplă în viața lor
Capital.ro
Lege pentru cei care au casă la curte. Vecinii cu gard comun trebuie să ceară permisiunea
Playtech.ro
Cât vor plăti românii în plus pe litrul de benzină și motorină de la 1 august, după noile taxe aplicate de Guvern
DailyBusiness
România atinge pragul critic de 60% datorie publică. Guvernul promite măsuri drastice: „Facem curățenie în sinecuri și cheltuieli discreționare”
Adevarul
Măcelul pornit de la propagandă, două înmormântări și o crâșmă închisă. Cronica sfâșietoare a uciderii evreilor din Dorohoi
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Scene dureroase la înmormântarea lui Mihai Leu. Soția lui, Anna, a plâns în hohote lângă sicriul marelui sportiv | FOTO
Spynews
Ultima postare a motociclistului italian, înainte să moară! Bărbatul era fascinat de urșii din România | FOTO
Evz.ro
August aduce coșmarul la pompă. Cât va costa un plin de benzină sau motorină
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
kanald.ro
Cutremur azi dimineață în România! În ce zonă s-a produs seismul
Cancan.ro
BREAKING! Ștefan Popescu A MURIT. Avea doar 40 de ani și o dorință banală
Playsport.ro
Descoperirea misterioasă dintr-o criptă, legată de Vlad Țepeș, care ar putea rescrie istoria...
Capital.ro
Testare pentru șoferi. Permisul de conducere se va lua mai greu. Noua probă obligatorie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Arată ca un manechin, dar a fost livratoare de mâncare
stirilekanald.ro
Dentistul care și-a otrăvit soția cu venin de șarpe a primit o veste teribilă după gratii
Primul semn neobișnuit de cancer de colon, potrivit medicilor
MediaFlux
Anunț important pentru românii care plătesc cu bani cash!
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Alertă Covid! Noua variantă „super-contagioasă Frankenstein” s-a multiplicat de patru ori în doar o lună