Consiliul Naţional al Elevilor: Probele de competenţe de la BAC nu pot fi susţinute online

Publicat: Vineri, 08 Mai 2020 12:15 // Actualizat: Vineri, 08 Mai 2020 12:15 // Sursa: romaniatv.net

Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) afirmă că probele de competenţe din cadrul examenului de Bacalaureat nu pot fi susţinute online, având în vedere că nu există un sistem informatic care să permită organizarea acestor probe prin garantarea obiectivităţii acestora iar unii dintre absolvenţii de clasa a XII-a nu au echipamentele necesare.

Conform comunicatului de presă al CNE, variantele "fezabile" pentru aceste competenţe sunt fie organizarea probelor în condiţii optime, offline, fie anularea acestora, dacă Ministerul Educaţiei şi Cercetării împreună cu CNSSU apreciază că prin susţinerea acestor probe ar fi afectată sănătatea elevilor de clasa a XII-a. 

Citește și: ADMITERE FACULTATE 2020. Schimbări majore la admiterea în facultăţile din Bucureşti, Cluj şi Timişoara

"Probele de competenţe din cadrul examenului de Bacalaureat nu pot fi organizate din două motive centrale: în primul rând, vorbim despre faptul că Ministerul Educaţiei şi Cercetării nu a luat în calcul faptul că există în continuare elevi de clasa a XII-a care nu au echipamentele necesare pentru a se conecta la sistemul educaţional online. Afirmarea faptului că aceste competenţe vor fi organizate online demonstrează abordarea superficială în privinţa acestor probe, în lipsa unui sistem informatic riguros şi a unor măsuri pentru a împiedica frauda în cadrul examenului", a declarat Antonia-Laura Pup, preşedintele CNE, potrivit comunicatului de presă.

Consiliul Naţional al Elevilor consideră că această măsură nu este optimă, deoarece "mii de elevi" din România nu dispun de infrastructura necesară pentru a susţine aceste probe ale examenului de Bacalaureat.

"Dacă aceste competenţe ar fi susţinute online, ar exista probabilitatea de fraudare a examenelor, nefiind permisă o monitorizare a acestui proces. De exemplu, elevii susţin competenţele digitale, dar şi competenţele la limba străină sub forma unui test, care nu poate fi susţinut decât offline, în condiţii optime şi prin garantarea respectării normelor igienico-sanitare şi de distanţare socială specifice contextului", afirmă CNE.

Consiliul Naţional al Elevilor reacţionează astfel la declaraţia ministrului Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, privind susţinerea competenţelor digitale în mediul online.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
BAC competenţe digitale Consiliul Naţional al Elevilor Monica Anisie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
04 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H