Consiliul pentru Drepturile Omului susţine că armata siriană a ucis în noiembrie 56 de copii

Forţele de securitate din Siria au ucis 56 de copii doar în noiembrie, luna cu cel mai mare număr de victime de la începutul violenţelor, în luna martie. Aşa susţine un expert al comisiei internaţionale de anchetă asupra Siriei, mandatată de ONU, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
02 dec. 2011, 14:29
Consiliul pentru Drepturile Omului susţine că armata siriană a ucis în noiembrie 56 de copii

„Conform unor surse de încredere, până la această dată forţele de ordine au ucis 307 copii. Noiembrie a fost luna cu cele mai multe victime, cu 56 de copii ucişi”, a declarat Paulo Pinheiro, membru al comisiei internaţionale de anchetă înfiinţată în sesiunea specială a Consiliului pentru Drepturile Omului (CDO) al ONU cu privire la situaţia drepturilor omului în Siria.

Experţii, cărora nu li s-a permis să intre pe teritoriul Siriei, au vorbit cu aproximativ 223 de persoane, martori oculari şi dezertori din armata siriană între septembrie şi noiembrie.

Pinheiro a spus că a adunat probe solide care demonstrează că printre victimele torturii şi crimelor atribuite forţelor de securitate siriene figurează şi copii.

ONU estimează că în jur de 4.000 de persoane au fost ucise în represiunile sângeroase care au început în martie. Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, a  avertizat că ţara se află „în pragul unui război civil”.