Constanţa: 16 morţi şi 16 răniţi grav, în urma accidentelor rutiere petrecute în judeţ în 2013

Un număr de 16 persoane au murit şi tot atâtea au fost rănite grav, în urma a 109 accidentele rutiere petrecute în acest an în judeţul Constanţa. Alte peste 130 de persoane au fost victimele respectivelor accidente, suferind leziuni uşoare.

RomaniaTV.net
18 iul. 2013, 17:36
Constanţa: 16 morţi şi 16 răniţi grav, în urma accidentelor rutiere petrecute în judeţ în 2013

Reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere (SPR) Constanţa au informat, joi, printr-un comunicat remis presei, că principala cauză a evenimentelor menţionate a fost viteza mare de rulare a autovehiculelor.

„În urma unei analize de risc rutier la nivel naţional a rezultat faptul că una din cauzele generatoare de accidente grave o reprezintă nerespectarea regimului legal de viteză, sub cele două forme, nelegală şi neadaptată condiţiilor de drum, fapt pentru care în perioada 8-21 iulie. Poliţiştii rutieri desfăşoară acţiuni de prevenire şi de impunere a legii pentru reducerea evenimentelor care se produc din cauza vitezei şi pentru conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere produse pe acest fond”, au menţionat lucrătorii SPR Constanţa, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Poliţiştii au identificat ZONELE CU RISC CRESCUT DE PRODUCERE A ACCIDENTELOR. Vezi care sunt

Conform acestora, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie grave, poliţia rutieră acţionează zilnic cu aparate radar în municipii şi pe drumurile dintre localităţile judeţului.