Constanța a rămas fără apă la robinet din cauza vremii. Zeci de localități nu au nici curent electric

Vremea face ravagii în Constanța. Pe mare sunt valuri uriașe, chiar și de nouă metri, mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic, unele acoperișuri au fost smulse de vânt. În multe localități se înregistrează căderi totale de tensiune, iar alimentarea cu apă este întreruptă.

26 nov. 2023, 15:56
Constanța a rămas fără apă la robinet din cauza vremii. Zeci de localități nu au nici curent electric

Constanța a rămas fără apă la robinet din cauza vremii. La ora 15, zeci de localități erau afectate de lipsa apei. Este vorba despre Biruința, Topraisar, Corbu, Mihail Kogălniceanu (inclusiv aeroportul si zona bazei militare), Oituz, Culmea, Valu lui Traian, Poarta Albă, Cobadin, Viișoara, Cernavodă, Ștefan cel Mare, Făclia, Saligny, Poiana, General Scărișoreanu, Plopeni, Negru Vodă, Cotu Văii, Pecineaga, Moșneni, Vânători, Istria, Nuntași, Mihai Viteazu, Vadu Oii, Crișan, Siriu, Crucea, Cumpăna, Albești, Nicoale Bălcescu, Deleni, Dulcești, Aliman, Comana, Galeșu, Nazarcea, Eforie Nord, Independența, Viroaga, Adamclisi, 2 Mai, Limanu, Vama Veche, Eforie Sud, Tuzla, Olteni și Ostrov, a anunțat RAJA SA.

Și la nivelul Surselor care alimentează cu apă potabilă orașul Constanța (Palas, Cișmele, Galeșu și Constanța Nord) s-au înregistrat căderi totale de tensiune. În aceste condiții, consumatorii din mun. Constanța sunt afectați de lipsa apei.

Citește și: Alertă COD ROȘU de viscol și ninsori puternice în mai multe județe. Circulație oprită pe Autostrada Soarelui, pe A4, pe Podul Brăila și alte drumuri naționale

Zeci de localități din Constanța au rămas fără curemt electric

Alimentarea cu energie electrică în judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea şi Constanţa continuă să fie afectată din cauza condiţiilor meteorologice – cod roşu de viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 95-100 km/h, ninsoare abundentă şi vizibilitate redusă spre zero, informează E-Distribuţie.

Echipele de intervenţie ale companiei Reţele Electrice Dobrogea şi ale contractorilor lucrează pentru restabilirea alimentării cu energie electrică.

„Efective suplimentare de tehnicieni au fost transferate de la regiunea Muntenia precum şi de la regiunea Banat, pentru a sprijini eforturile colegilor din judeţele afectate. Întrucât condiţiile meteo continuă să fie severe, iar accesul în multe zone este blocat, din cauza drumurilor închise, intervenţiile sunt mult îngreunate”, se menţionează în comunicat.

„Acordăm prioritate alimentării consumatorilor cu activități critice. Spre exemplu, în cazul acelor servicii publice care nu și-au asigurat, conform normelor în vigoare, alimentarea cu grupuri electrogene pentru situații neprevăzute, Rețele Electrice Dobrogea va asigura alimentarea cu grupuri electrogene ale societății. Spre exemplu, în Municipiul Constanța, alimentarea cu energie electrică a instalațiilor de pompare a apei potabile se va trece pe generator în cazul în care vor fi avarii care vor împiedica alimentarea din rețea”, a transmis Enel.

Citește și: Avarii pe calea ferată din cauza ninsorii şi viscolului. Trenuri oprite în Constanța și Galaţi, șapte bariere nu funcționează

Reprezentanţii E-Distribuţie susţin că situaţia alimentării cu energie electrică este una dinamică. Astfel, la ora 14:00 alimentarea era întreruptă în 195 de localităţi, pentru circa 249.000 de clienţi, în special în judeţele Constanţa şi Călăraşi, 286 de linii de medie tensiune fiind afectate.