Constanţa: Bărbat condamnat definitiv la şase luni de închisoare cu suspendare după ce a omorât un câine

Curtea de Apel Constanţa a condamnat, marţi, un bărbat din judeţul Tulcea la şase luni de închisoare cu suspendare după ce acesta a ucis un câine cu o sabie artizanală în anul 2014, decizia fiind definitivă. Iniţial, bărbatul primise o pedeapsă de şase luni de închisoare cu executare din partea Judecătoriei Tulcea.

RomaniaTV.net
09 ian. 2018, 17:54
Constanţa: Bărbat condamnat definitiv la şase luni de închisoare cu suspendare după ce a omorât un câine

Curtea de Apel Constanţa a decis, marţi, să admită apelul formulat de Ali Gener Memet împotriva sentinţei Judecătoriei Tulcea, din data de 7 iulie 2017, prin care fusese condamnat la şase luni de închisoare cu executare pentru că omorâse un câine, potrivit News.ro.

Instanţa a hotărât să desfiinţeze în parte sentinţa atacată şi a dispus suspendarea executării sub supraveghere a pedepsei de şase luni închisoare aplicată bărbatului de instanţa de fond.

Ali Gener Memet are mai multe obligaţii pe durata termenului de supraveghere, printre care anunţarea schimbării domiciliului, a locului de muncă şi prezentarea la serviciul de probaţiune din cadrul Tribunalului Tulcea, la datele fixate de acesta. Mai mult, el a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Primăria municipiului Tulcea sau la o instituţie de învăţământ din municipiul Tulcea.

Curtea de Apel Constanţa i-a atras atenţia bărbatului că nerespectarea măsurilor de supraveghere sau neexecutarea obligaţiilor impuse duc la revocarea suspendării pedepsei.
Decizia instanţei este definitivă.

Judecătoria Tulcea l-a condamnat, în luna iulie a anului trecut, pe Ali Gener Memet la şase luni de închisoare cu executare după ce a omorât un câine. Pe data de 1 iunie 2014, bărbatul a lovit cu o sabie artizanală câinele unei rude. Animalul se afla legat cu zgardă şi lanţ într-un padoc, iar Ali Gener Memet i-a provocat mai multe leziuni. Proprietarul câinelui s-a prezentat cu acesta la medicul veterinar, specialistul constatând că leziunile suferite de animal sunt incompatibile cu viaţa, în acest caz fiind necesară eutanasierea câinelui.