Constantin: Am reuşit să facem dintr-un iceberg portocaliu câteva cuburi de gheaţă într-un pahar

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, vineri, la Congresul PNL că USL a reuşit să-şi asume două lucruri imposibile pe care a reuşit să le realizeze, unul dintre acestea fiind reducerea "icebergului portocaliu" la două cuburi de gheaţă într-un pahar.

22 feb. 2013, 12:50
Constantin: Am reuşit să facem dintr-un iceberg portocaliu câteva cuburi de gheaţă într-un pahar

Constantin a declarat în deschiderea Congresului PNL, că USL a fost posibilă în primul rând datorită formării Alianţei de Centru Dreapta dintre PNL şi PC, care a fost „motorul care a constituit” Uniunea.

„USL şi-a asumat, din punctul meu de vedere, imposibilul, şi l-a asumat de două ori, atunci când a vrut să pună la un loc o forţă de stânga, o forţă de centru şi o forţă de dreapta într-un proiect nu pe termen scurt, nu pe termen mediu, ci pe termen lung (…) A doua oară ne-am asumat imposibilul atunci când am început o luptă cu un sistem, un sistem care era reprezentat la momentul acela de Guvern, de Parlament şi de Preşedinţie. Astăzi, dintr-un iceberg portocaliu, aşa cum era acel sistem politic se pare că nu a mai rămas decât câteva cuburi de gheaţă, şi acelea într-un pahar, şi cu siguranţă paharul nu este de apă”, a spus Constantin.

De asemenea, preşedintele PC a afirmat că singura forţă politică din România care apără valorile de dreapta este PNL şi ACD, lucru care se va confirma încă o dată cu procesul de regionalizare şi reformă constituţională.

Liberalii se reunesc, vineri şi sâmbătă, în Congres, pentru adoptarea Statutului şi alegerea conducerii, totul pe fondul acuzaţiilor privind concentrarea puterii în mâna preşedintelui PNL lansate la adresa lui Crin Antonescu de către Călin Popescu Tăriceanu, Andrei Chiliman şi Ludovic Orban.