Constantin Enceanu face lumină în scandalul dintre Niculina Stoican și impresarul lui Petrică Mîțu Stoian: „Nimeni nu pleacă din lumea asta fără să plătească”

Dispariția prematură a interpretului mehedințean Petrică Mîțu Stoian a adus multă durere în sufletul celor care i-au iubit muzica. Totodată, moartea artistului a stat la originea unuia dintre cele mai răsunătoare scandaluri din muzica populară românească.

13 nov. 2021, 18:54
Constantin Enceanu face lumină în scandalul dintre Niculina Stoican și impresarul lui Petrică Mîțu Stoian: „Nimeni nu pleacă din lumea asta fără să plătească”

Constantin Enceanu, cel mai bun prieten al lui Petrică Mîţu Stoian, intervine în scandalul dintre Doru Guşman, impresarul lui Mîţu Stoian, și Niculina Stoican şi încearcă să calmeze lucrurile. Enceanu este indignat de faptul că acest scandal nu face altceva decât să murdărească amintirea lui Petrică Mîțu Stoian.

Constantin Enceanu face lumină în scandalul dintre Niculina Stoican și impresarul lui Petrică Mîțu Stoian

Nu vreau să comentez subiectul certurilor dintre Niculina Stoican și Doru Guşman, trebuie să îl lăsăm pe Petre să își doarmă somnul de veci, să îl lăsăm să îl știe lumea așa cum îl știe. Cred că fiecare dintre noi, dacă am greșit, vom plăti îl lumea asta. Să știți că nimeni nu pleacă din lumea asta fără să plătească […]

Nu cred că vor ajunge la proces, presimt eu să nu vor ajunge acolo. Lui Petre nu îi plăceau chestiile astea, lui nu îi plăcea cearta. Când nu i-a mai plăcut, a intrat în pensie. […] Eu l-am certat pe nașul meu, credeți-mă că i-am spus să nu mai facă lucrurile acestea, să nu mai iasă să spună absolut nimic, măcar în memoria lui Petrică […] 

El nu era genul de om care să fie certăreț. El era coleric, așa suntem noi artiștii, dar Petre nu se certa niciodată, el evita așa ceva. El, când se supăra pe cineva, impunea o tăcere și își dădeai seama că ceva nu i-a convenit și stătea retras”, a declarat Constantin Enceanu pentru Fanatik.

Doru Guşman şi Niculina Stoican, scandal fără precedent

Reamintim că Doru Guşman, impresarul lui Petrică Mîţu Stoian, i-a adus acuzaţii grave Niculinei Stoican, directorul Ansamblului Maria Tănase, unde Mîţu Stoian era angajat. Guşman a dezvăluit că interpreta l-ar fi umilit constant pe regretatul cântăreț și că acesta nu ar fi mai vrut să audă de fosta lui colegă. Atitudinea Niculinei Stoican faţă de Mîţu Stoian ar fi stat, de altfel, şi la baza pensionării anticipate a acestuia din urmă. În replică, Niculina Stoican a anunţat că îl dă în judecată pe Guşman pentru acuzaţii nefondate.

Citeste si Sora lui Petrică Mîţu Stoian face dezvăluiri dureroase: „Plămânii erau maro, nu roz. I-au ars acolo, în cabina respectivă”

El a plecat de la Ansamblul Maria Tănase supărat, foarte supărat! Și a plecat din cauza ei, din cauza Niculinei Stoican. Pentru că îl teroriza, îl umilea. Nu s-a dus la un spectacol sau ceva, i-a făcut adresă la primărie, primăria i-a tăiat ziua. Mi-a spus: ‘Nu mai suport’. El s-a pensionat din cauza ei, să scape de ea, să nu o mai vadă. Astea sunt cuvintele lui: ‘Nu vreau să o mai văd. Nu suport să mă umilească ea’. Știe toată lumea, știu cântăreții mari. Nu îl lasă acum, nici mort, în pace, vrea să se răzbune, nu știu”, spunea Doru Gusman, în direct, la Oltenia TV.

Constantin Enceanu, cântec în memoria lui Petrică Mîţu Stoian

Constantin Enceanu a dezvăluit, pentru sursa citată, că va compune un cântec în memoria regretatului său prieten. Nu se sfieşte, însă, să recunoască faptul că îi va fi greu să îl interpreteze.

Mă gândesc să îi fac un cântec, să i-l dedic, chiar dacă îmi va fi foarte greu să îl cânt pentru că îmi aduc aminte, de fiecare dată, de momentele când era pe scenă, cât de bine ne cunoșteam, cât de bine ne înțelegeam. Ne înțelegeam din priviri, din respirație… Când făceam improvizații, le făceam de credea lumea că am exersat înainte…”, a dezvăluit, cu glasul gâtuit de lacrimi, Constantin Enceanu.

Citeste si Clinica Nera, mesaj de ultimă oră după ce a fost închisă temporar: „Terapia hiperbară și Clinica Nera NU au fost cauza tragicului deces al maestrului Petrică Mîțu-Stoian!”