Constantin Enceanu reactivează conflicte mai vechi după situația de la Ansamblul Maria Tănase: „Managerul trebuie să dea explicații, să explice dna Stoican ce se întâmplă”

Ansamblul Maria Tănase și Casa de Cultură, comasate cu Teatrul Colibri, a decis Primăria Craiova zilele trecute.

21 dec. 2023, 11:01
Constantin Enceanu reactivează conflicte mai vechi după situația de la Ansamblul Maria Tănase: „Managerul trebuie să dea explicații, să explice dna Stoican ce se întâmplă”

Ansamblul „Maria Tănase”, care a fost condus de Niculina Stoican, înregistrează cheltuieli în valoare de 5 576 922 lei, dintre care doar  277. 263 reprezintă venituri.

Decizia comasării mai multor instituții culturale a venit după ce primăria Craiova a decis că unele instituții culturale sunt destul de costisitoare din punct de vedere financiar, așa că a realizat o restructurare, de pe urma căreia Niculina Stoican a avut de suferit, aceasta pierzând postul de manager.

Ce va face „protejatul” Niculinei Stoican după desființarea Ansamblului Maria Tănase. Marian Medregoniu, cel care i-a luat locul lui Petrică Mîțu Stoian în grupul folcloric, se află pe lista disponibilizaților

5.249.059 de lei proveneau de la primărie, iar 50.000 de la Consiliul Județean Dolj, conform Gazeta de Sud.
Cu toate că situația o afectează în mod direct din punct de vedere financiar, Niculina Stoican și-a exprimat refuzul de a comenta pe marginea acestui subiect.

„Nu am nimic de declarat pe marginea acestui subiect”, a fost răspunsul Niculinei Stoican, după ce și-a pierdut postul de manager, conform Fanatik.

Mariana Ionescu Căpitănescu, afectată și ea de restructurări?

 

Spre deosebire de Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu nu a fost în niciun fel afectată de noile modificări de funcționare a centrelor culturale, din contră! Fiind doar solistă, artista nu a avut aceeași soartă cu cea a colegei sale de breaslă, despre care nu și-a dorit să comenteze în vreun fel.

„Sunt în continuare solist vocal la Ansamblul Folcloric. Chiar pregătim zilele astea un spectacol de Crăciun, cu colinde. Nu pot să dau alte declarații (n. red.: legat de situația restructurărilor). Cei de la Ansamblu mi-au spus că vor comunica ei tot ce e legat de temă”, a declarat Mariana Ionescu Căpitănescu, conform aceleiași surse.

Constantin Enceanu: „Nu am ce să spun. Managerul trebuie să dea explicații”

În ciuda faptului că solistul Constantin Enceanu era membru de 18 ani în cadrul ansamblului folcloric, pe vremea în care era încă manager, Niculina Stoican a refuzat să-l promoveze și să-i mărească salariul.

Decizia nu a fost deloc bine primită de artist, amenințându-și colega de breaslă că o dă în judecată, fiind de părere că refuzul său nu este altceva decât un abuz la adresa sa.

Niculina Stoican a demisionat din funcţia de manager al Ansamblului Maria Tănase, dar continuă lupta pentru salvarea grupului folcloric. Petiţie online pentru salvarea Ansamblului

În contextul noilor restructurări, în urma cărora Niculina Stoican și-a pierdut postul de manager, Constantin Enceanu a făcut o serie de declarații pe baza acestui subiect, cu mențiunea că singura care este în măsură să ofere detalii despre această situație este doar „fosta manageră”.

„Nu am ce să spun. Managerul trebuie să dea explicații. Sau, mă rog, fostul manager. El știe ce și cum se petrece acolo. M-a durut când am auzit de dansatori. Nu am nicio putere eu. Să explice doamna Stoican ce se întâmplă”, a declarat Enceanu, conform aceleiași surse, potrivit wowbiz.ro.

Demersul inițiat de Primăria Municipiului Craiova de a transforma Instituția Ansmablului Folcloric Maria Tănase într-o secție a Teatrului Colibri a revoltat întreaga țară. Sute de mesaje curg pe pagina de Facebook a ansamblului iar petiția de salvare a prestigioasei instituții a strâns în doar o zi peste 10.000 de semnături. Star Popular a încercat să afle și opinia ministrului culturii, Raluca Turcan, cu privire la situația gravă în care se află mai multe instituții culturale din Craiova, însă, fiind duminică, aceasta nu ne-a răspuns la telefon.