Niculina Stoican a demisionat din funcţia de manager al Ansamblului Maria Tănase, dar continuă lupta pentru salvarea grupului folcloric. Petiţie online pentru salvarea Ansamblului

Ansamblul Folcloric Maria Tănase din Craiova, condus până recent de Niculina Stoican, urmează să intre în subordinea Teatrului Colibri. Această schimbare, care va avea loc în ultima zi a anului 2023, vine la pachet cu pierderea locurilor de muncă în cazul a peste 20 de persoane.

16 dec. 2023, 21:28
Niculina Stoican a demisionat din funcţia de manager al Ansamblului Maria Tănase, dar continuă lupta pentru salvarea grupului folcloric. Petiţie online pentru salvarea Ansamblului

Niculina Stoican a demisionat din funcţia de manager nedorind să fie părtașă la distrugerea ansamblului și la concedierea artiștilor, dar continuă lupta alăturându-se petiției online pentru salvarea Ansamblului.

Luni, 18 decembrie, se va decide soarta Ansamblului Maria Tănase, atunci când Consiliul Local Craiova va vota proiectul de hotărâre prin care Ansamblul Maria Tănase ar urma să fie preluat de Teatrul Colibri. Aproximativ 23 de angajaţi ai Ansamblului ar putea fi concediaţi, secţia cea mai afectată fiind cea a dansatorilor.

Petiţie online pentru salvarea Ansamblului

Oamenii revoltați au decis să salveze prestigiosul ansamblu printr-o petiție online, ce se poate semna AICI.

Au fost trei comisii, ședința de plen va fi luni, s-a votat, hotărârea a trecut și instituția se desființează. Eu mi-am dat demisia! Mulți își vor pierde locurile de muncă, fiecare e foarte afectat… vom vedea. Luni este încă o ședință de plen și vom vedea ce se întâmplă atunci.

Teatrul Colibri este o instituție frumoasă cu o activitate specifică, nu este o rușine să fim asociați cu altă instituție de cultură. Durerea cea mai mare este pierderea locurilor de muncă. Ansamblul Folcloric Maria Tănase are mesajul lui cultural, bazat pe tradiție, identitate, patrimoniu material și imaterial, nu are niciun fel de legătură cu mesajul cultural pe care îl transmite teatrul de păpuși”, a declarat Niculina Stoican, potrivit starpopular.ro.

Radu Adrian, reprezentantul dansatorilor, spune că nimeni din cele trei comisii care au avut deja loc nu a vrut să-i asculte.

Citeste si Cutremur în lumea artistică! Ansamblul Maria Tănase dispare, împreună cu 30% dintre artiștii angajați. Niculina Stoican și-a dat demisia, în urma deciziei politice

În jur de 23 de persoane vor rămâne fără locuri de muncă. Șase cupluri suntem familii, ne-am cunoscut pe ringul de dans, ne-am petrecut tinerețea în această instituție… De aici încolo, vom vedea ce se va întâmpla. Toată tinerețea mi-am dăruit-o acestei meserii, dansul popular.

Am fost în cele trei comisii, n-au stat de vorbă cu nimeni, au trecut așa… ca vântul pe la urechi”, a declarat Radu Adrian, reprezentantul dansatorilor Ansamblului Maria Tănase, potrivit sursei citate.