Constantin Găină, suspectat că a împuşcat mortal în 1998 un om de afaceri, rămâne în libertate sub control judiciar

Constantin Alexandru Găină, suspectat că l-a împușcat mortal în anul 1998 pe omul de afaceri Mihai Ionescu, rămâne în libertate sub control judiciar, după ce Curtea de Apel București a respins ca nefondată, joi, contestația Parchetului.

30 iun. 2016, 15:28
Constantin Găină, suspectat că a împuşcat mortal în 1998 un om de afaceri, rămâne în libertate sub control judiciar

Găină a fost reținut pe 22 iunie de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București sub acuzația de omor calificat.

„Din probele administrate în cauză a reieșit faptul că, după o supraveghere prealabilă în vederea pregătirii comiterii faptei, inculpatul Găină Alexandru Constantin a executat trei focuri cu o armă letală procurată în acest scop, în direcția victimei I. M., provocându-i plăgi în zona toracelui, leziuni grave care în scurt timp au condus la decesul acesteia”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Citeşte şi: Percheziţii la un ASASIN PLĂTIT. Fiul unui fost colonel, suspect în cazul morţii unui om de afaceri UPDATE

Conform aceleiași surse, fapta a fost comisă în seara zilei de 15 iulie 1998, în jurul orei 22,15. Victima, care avea 48 de ani, a fost împușcată în timp ce se afla la volanul autoturismului, în fața locuinței sale din sectorul 2 al Capitalei.

„De la momentul săvârșirii faptei, procurorii criminaliști din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București și ofițerii de poliție din cadrul DGPMB — Serviciul Omoruri au efectuat numeroase activități în cauză în vederea identificării autorului omorului. În perioada 2014 — 2016, pe lângă alte activități specifice, au fost reaudiați peste 40 de martori, au fost efectuate numeroase identificări de persoane din planșă fotografică și au fost reevaluate listingurile telefonice din perioada săvârșirii faptei”, se mai arată în comunicatul citat.

Cercetările în dosar au fost efectuate cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR, Inspectoratului General de Imigrări și al autorităților judiciare italiene.