Nicolescu, fostul şef al CJ Argeş, a fost condamnat la 7 ani şi 8 luni de închisoare, dar nu va executa nicio zi din pedeapsă

Publicat: Marţi, 26 Martie 2019 15:44 // Actualizat: Marţi, 26 Martie 2019 16:00 // Sursa: romaniatv.net

Magistrații instanței supreme l-au condamnat, luni, pe Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, la 7 ani și 8 luni de închisoare cu executare, într-un dosar în care era acuzat de fapte de corupție, decizia fiind definitivă.

În primă instanță, acesta fusese condamnat de Curtea de Apel București la 8 ani de închisoare. Deși a fost condamnat, magistrații instanței supreme mențin decizia Tribunalului Argeș prin care Nicolescu a fost eliberat condiționat.

„Deduce din pedeapsa aplicată perioada deja executată, de la 26.01.2011 la 02.02.2011 și de la 05.02.2015 la 29.05.2017, când inculpatul a fost liberat condiționat. Menține liberarea condiționată a inculpatului Nicolescu Constantin dispusă prin decizia penală nr.166/29.05.2017, pronunțată de Tribunalul Argeș", se arată în decizia magistraților.

În acest dosar, Constantin Nicolescu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş la data faptelor, a fost trimis în judecată în februarie 2013, pentru fraudarea de fonduri europene destinate reconstrucţiei a două poduri despre care CJ a atestat nereal că fuseseră afectate de inundaţiile din primăvara şi vara anului 2005.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Piteşti l-au acuzat pe Constantin Nicolescu de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu contra intereselor publice, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual.

Potrivit DNA, în cursul lunii martie 2009, Consiliul Judeţean Argeş, în calitate de autoritate contractantă, a organizat o procedură de achiziţie publică prin licitaţie deschisă ce avea ca obiect reabilitarea a două poduri afectate de inundaţii, amplasate pe drumuri judeţene, în localităţile Căteasca, respectiv Ciomăgeşti.

Banii proveneau din accesarea unui proiect finanţat din fonduri PHARE destinat strict reabilitării obiectivelor de infrastructură rutieră şi de mediu afectate de inundaţiile din perioada aprilie - mai şi iulie - august 2005. Pentru a accesa banii europeni, funcţionari din cadrul CJ Argeş au atestat în cererea de finanţare, în mod nereal, că respectivele poduri fuseseră afectate de inundaţii, deşi unul dintre ele, cel din comuna Căteasca, fusese avariat anterior, aşadar nu era eligibil pentru proiectul respectiv, au precizat procurorii la acel moment.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Constantin Nicolescu Curtea de Apel Bucureşti dna PHARE
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 mar 22:53
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Sper sa se razgandeasca regele Iordaniei si sa vina in vizita in Romania ca nu poate fi putin rau mereu cu toata ambitia.
26 mar 22:05
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Doamne fereste!Unii isi permit sa ne zica sa nu ne obosim sa ne cumparam acadele ca au ei,in Postul Pastelui.....ca isi pot permite......sa fie fara niciun Dumnezeu si sa aiba acces la instinctele primare,ca in Basic Instinct ....e mai greu de facut.
26 mar 20:26
Răspunde | Votează email 0 email
Un alegator in Parlamentul European
Domnul Dragnea e un om foarte simpatic ,asa cu defectele dumnealui,ca nu degeaba il cheama asa de la cuvantul drag
1
EUR
4.7791
RON
12 Dec
noapte 3 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H