Constantin (PC): S-a făcut referire la numirea lui Ponta, nimeni nu l-a luat în serios pe Băsescu

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat că preşedintele Traian Băsescu a comunicat de două ori la întâlnirea cu partidele politice despre numirea lui Victor Ponta pentru funcţia de premier al României, dar nimeni nu l-a luat în serios.

RomaniaTV.net
18 mart. 2012, 20:28
Constantin (PC): S-a făcut referire la numirea lui Ponta, nimeni nu l-a luat în serios pe Băsescu

„Nu i s-a adresat în mod direct lui Victor Ponta. A făcut referire la domnul Ponta, spunând că se caută soluţii pentru noul Guvern, iar o varianta este şi Victor Ponta. Referirile la domnul Ponta au fost făcute în mod sarcastic, iar nimeni nu l-a luat în serios”, a declarat Daniel Constantin la România TV.

Preşedintele Băsescu a declarat, la B1 TV, că i-a oferit de două ori lui Ponta mandatul de premier la negocierile din 6 februarie. „S-ar putea să fi avut ceva pe conştiinţă de n-a vrut”, a spus Băsescu precizând că Ponta nu i-a dat un răspuns. Unii lideri ai PDL fuseseră preveniţi de intenţia preşedintelui.

„Eu am avut surpriza refuzului mandatului de prim-ministru când i l-am oferit lui Victor Ponta”, a afirmat Traian Băsescu.

El a precizat că a făcut această ofertă în timpul consultărilor de la Cotroceni cu USL după demisia lui Emil Boc din funcţia de prim-ministru.

Preşedintele Băsescu a precizat că Victor Ponta nu i-a răspuns, dar că „în locul lui” prima dată a răspuns liderul PNL Crin Antonescu, iar apoi liderul PC Daniel Constantin.

„Victor Ponta n-a spus nimic. A răspuns Antonescu şi a răspuns ăla micu’, cum îi spune, Constantin”, a mai afirmat Traian Băsescu.

Şeful statului a precizat că, dacă liderii USL vor susţine că nu s-a întâmplat aşa, el va pune la dispoziţie atât înregistrarea audio a discuţiei, cât şi transcrierea.