Constantin: Replicile dintre Ponta şi Antonescu sunt regretabile, nu vreau să mă gândesc la ruperea USL

Liderul PC, Daniel Constantin, consideră că recentele schimburi de replici dintre co-preşedinţii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, sunt "regretabile", însă nu vrea să ia "deocamdată" în calcul posibilitatea ruperii Uniunii. Constantin a ţinut să precizeze, miercuri, la finalul şedinţei BP al PC, că formaţiunea pe care o conduce a încercat întotdeauna să menţină echilibrul în interiorul Uniunii.

RomaniaTV.net
18 dec. 2013, 11:34
Constantin: Replicile dintre Ponta şi Antonescu sunt regretabile, nu vreau să mă gândesc la ruperea USL

„Sunt regretabile (discuţiile dintre Victor Ponta şi Crin Antonescu – n.r.). Noi întotdeauna am încercat să ţinem rolul de echilibru, dar nu ştiu dacă mai putem să ţinem echilibrul în faza în care s-a ajuns în momentul acesta. Eu voi milita pentru unitatea USL. Este important, pentru că oamenii ne-au votat în această formulă şi au văzut în noi acea forţă politică capabilă să se lupte cu regimul lui Traian Băsescu. Cred că am crea o dezamăgire. Eu nu vreau să mă gândesc deocamdată (la posibilitatea ruperii USL – n.r.). Vom lua o decizie atunci, dacă se va întâmpla acest lucru. Deocamdată sunt preocupat şi eu, şi Maria Grapini de implementarea programului de guvernare”, a spus acesta, adăugând că USL a ajuns în această situaţie politică din pricina tensiunilor acumulate în timp, şi nu cauza evenimentelor din ultimele zile.

Preşedintele PC a subliniat faptul că este important ca membrii USL să asigure funcţionarea eficientă a Executivului.

Întrebat dacă crede că un Guvern fără participarea PNL ar fi funcţional, Constantin a replicat: „E greu de spus, dar important este să funcţioneze – cu PNL, fără PC, fără PSD -, important este să funcţioneze şi oamenii să fie beneficiari ai programului implementat de acel Guvern”.

De asemenea, acesta s-a referit şi la Alianţa de Centru Dreapta, afirmând că nu va fi anulată juridic, deşi PC „pierde foarte mult din relaţia care nu s-a consumat cu PNL”.

Constantin a explicat că dacă Alianţa de Centru Dreapta ar fi denunţată la tribunal, acest fapt ar atrage după sine şi ruperea Uniunii Social Liberale.

„Alianţa de Centru Dreapta nu mai funcţionează şi am spus-o din luna iulie. Nu a fost nicio supărare, a fost o constatare. Am încercat. Nu îi învinovăţesc pe cei din PNL. Am o relaţie foarte bună cu toţi colegii liberali din Guvern şi vom avea în continuare, indiferent de ce se va întâmpla. Probabil că nu s-a putut. În teritoriu au fost foarte multe tensiuni, nu au existat protocoale în 28 de judeţe, nu mai vorbesc că la nivel central nu prea s-a respectat protocolul pe care l-am avut. Acestea sunt însă lucruri care ţin de trecut. Mergem mai departe dar nu rupem juridic Alianţa pentru că asta ar însemna ruperea USL şi noi nu dorim acest lucru. (…) Ţin prea mult la USL. Eu nu vreau să dezamăgesc, eu vreau să ţinem această construcţie unită”, a mai spus conservatorul.

Referitor la relaţia sa cu liderul PNL, Crin Antonescu, Daniel Constantin a afirmat că, deşi nu a avut timp să mai discute cu acesta în ultima perioadă, relaţiile sunt de colegialitate.

„Suntem în relaţii colegiale. Nu am mai discutat în ultimul timp. Eu am fost plecat în Republica Moldova. Activitatea guvernamentală îmi ocupă timp din viaţa mea şi din activitatea mea”, a explicat Constantin.