Constantin Şovăială, după ce PNL a votat începerea negocierilor cu PSD: „RUŞINE Raluca Turcan! RUŞINE Daniela Cîmpean!”

Deputatul Constantin Şovăială, care şi-a anunţat recent demisia din grupul parlamentar PNL, a criticat dur, marţi, decizia conducerii PNL de începe negocierile oficiale cu cei de la PSD.

09 nov. 2021, 14:33
Constantin Şovăială, după ce PNL a votat începerea negocierilor cu PSD: „RUŞINE Raluca Turcan! RUŞINE Daniela Cîmpean!”

Constantin Şovăială atacă reprezentanţii filialei PNL Sibiu, Raluca Turcan şi Daniela Cîmpean, după ce conducerea liberalilor a decis luni să demareze oficial negocierile cu PSD pentru formarea Guvernului. 48 de lideri au votat în favoarea unei colaborări cu PSD, în timp ce 22 de liberali s-au opus.

„Întrebări deschise pentru liberalii sibieni!

Oare conducerii PNL Sibiu nu îi este rușine de cum au votat cei doi reprezentanți în BPN? Nu doar că au dat o palmă liberalilor, ci tuturor sibienilor care și-au pus speranța într-o guvernare de dreapta, una fără PSD!

Am avertizat PNL Sibiu, încă din vară, că dacă omoară democrația internă – partidul se va prăbuși.

Nimeni nu ar fi crezut că PNL se va lăsa înghițit de interesele ascunse ale unor lideri cu porniri ceaușiste în doar câteva luni.

Este clar pentru toată lumea că „mariajul” cu PSD este contra-naturii. Dar toți tac. Au „înghițit broasca” crezând că se vor transforma în prințesă peste noapte. Alții, se uită în „lampa lui Aladin” și nu văd nimic frumos în acel luciu.

De ce a fost nevoie de PSD? Nu era o situație fără ieșire atât timp cât se putea reface coaliția cu USR. La începutul Pandemiei, PNL a putut guverna fiind în minoritate. A guvernat cu un Parlament ostil, a gestionat situația din spitalele și DSP-urile aruncate în faliment de către PSD, a reașezat economia României pe creștere economică și a ajutat angajații și angajatorii să treacă mai ușor peste criza sanitară și economică. Acum de ce PNL s-a predat PSD-ului și sinucigașilor interni?

Constantin Şovăială: „Primarii PNL vor fi nevoiţi să facă coaliţii cu PSD şi pe plan local?”

Având în vedere ultima decizie a Biroului Politic Național, liberalii sibieni trebuie să își pună următoarele întrebări:

– cei care au votat în BPN pentru a intra la guvernare cu PSD se reprezintă doar pe ei? De ce nu au luat un mandat de la PNL Sibiu?
– în 6 decembrie sibienii au votat PNL pentru că le-am promis o guvernare de dreapta, nu o „înjugare” la căruța PSD! Pe cine mai reprezintă acum PNL Sibiu?

– când cineva intră cu ochii închiși pe o autostradă aglomerată, oare cum va ieși de acolo?
– ce vor spune primarii liberali în localitățile pe care le conduc? Vor fi nevoiți să facă coaliții cu PSD și pe plan local?

Mai am un singur cuvânt de spus:
RUȘINE-Raluca Turcan!
RUȘINE- Daniela Cîmpean!”, a scris Constantin Şovăială pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Pavel Popescu, deputat PNL, propune o conferinţă de presă pe tema vaccinării la care să participe Cîţu, Ciolacu şi Patriarhul Daniel